Annons

Superettan nära efter förlust mot Sirius

TFF:s allsvenska tillvaro går mot sitt slut. Sirius hemma var matchen som behövde vinnas. Istället vann Sirius med 2–1 (1–1) och avståndet upp till kvalplats är sex poäng med fyra matcher kvar.
Fotboll • Publicerad 21 oktober 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
Segermålet har fallit för Sirius, medan TFF går mot ännu en förlust.
Segermålet har fallit för Sirius, medan TFF går mot ännu en förlust.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF inledde förtroendeingivande med hårt arbete och fick betalt för sitt presspel. Efter en bra period kom också ledningsmålet – för Sirius.

Ett släpphänt försvarsagerande gjorde att Sam Lundholm fick komma till i straffområdet och göra 0–1.

Annons

TFF tappade energi efter målet men fick hjälp att komma tillbaka in i matchen när Johan Eiswohld nickade Felix Hörbergs inlägg i eget mål.

Båda lagen hade tillfällen att göra segermålet i den andra halvleken. Philip Haglund var den ende som hittade rätt när han avslutade ett snyggt anfall genom att vända och skjuta från nära håll.

Foto: Andreas Hillergren/TT

För TFF är matchen signifikativ för en jobbig säsong, där laget gör en hel del bra understundom men inte räcker till i långa loppet.

– Känslan var att vi skulle ta tre poäng efter första halvlek. Vi fick med oss en kvittering och kom in i paus med en bra känsla. Jag tycker även vi börjar halvlek ganska bra, som vanligt gör de mål i slutet istället, säger Felix Hörberg efter lagets 17:e raka match utan seger.

Hur deppigt är det här?

– Det är klart att det är jättedeppigt, men det gäller att inte deppa ner sig för mycket. Vi måste fortsätta köra hela vägen in i kaklet.

– Vi gör ändå mål i nästan alla matcher, vi är för dåliga defensivt tycker jag. Vi behöver täppa till mer där.

Hemmamatchen mot Sirius var en av de matcherna där TFF hade behövt vinna. Laget gick för en trepoängare efter paus, omställningslägena fanns, men skärpan det gjorde inte skärpan i de avgörande momenten.

Närmast mål kom Oscar Johansson som satte foten till Anton Tidemans inlägg, men där målvakten räddade till hörna.

– Sirius försvarar bra i uppställt spel. Vår metod blir chansaktig, det blir en matchbild som är svår att kontrollera. Till slut får spelarna lite egen panik, de gör sina egna försök. När 2–1 kommer blir det svårt, då måste vi göra två mål, det blir jobbigt mentalt, säger Patrick Winqvist, nedstämd tränare i TFF.

Annons

TFF-tränaren Patrick Winqvist ville inte blicka allt för långt framåt efter förlusten mot Sirius.

– Vårt mål är att sista matchen på Grimsta ska vara en match som gäller väldigt mycket. Men då måste vi gör jobbet varje match. Med lite flyt skulle vi kunna vunnit i dag om vi sätter målchanserna, men nu står vi där igen. Vi skulle ha haft 17 poäng för att verkligen säga till oss själva att vi har det i egna händer.

Alexander Blomqvist, TFF:s lagkapten tycker TFF skapar tillräckligt för att besegra Sirius.

– Som så många gånger innan går det inte vår väg. Hela hösten har det varit måstematcher, men nu är det ännu tuffare än innan.

Hur känns det med fyra matcher kvar?

– Vi behöver vinna alla matcher som är kvar.

Vad talar för att ni klarar det?

– I de senaste matcherna tycker jag ändå vi har varit med, och där motståndaren har avgjort i slutet. Kan vi hamna i förarsätet någon match så hade det varit positivt.

Vinner BP mot Göteborg på måndagskvällen är avståndet upp till kvalplats nio poäng med fyra omgångar kvar.

Patrick Winqvist sammanfattade den allsvenska säsongen hittills på följande sätt:

Annons

– När vi är lite bättre än motståndarna brukar vi spela kryss, när vi är ganska jämbördiga i målchanser och spel har matchen blivit förlorad med uddamålet och när vi möter de bästa lagen räcker vi inte riktigt till. Det handlar inte om något annat egentligen.

Läs mer: Så var matchen

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons