Annons

Salif går för skytteligatiteln

Tredjeplatsen är i hamn. Hemmamatchen mot Dalkurd handlar om att få med sig en bra känsla inför det allsvenska kvalet. Och för Salif Camara Jönsson finns chansen att vinna skytteligan.
Fotboll • Publicerad 2 november 2017
Salif Camara Jönsson ligger tvåa i superettans skytteliga inför sista omgången.
Salif Camara Jönsson ligger tvåa i superettans skytteliga inför sista omgången.Foto: Christer Thorell/IBL

På lördag spelas superettans sista omgång. En lång säsong går därefter in ett avgörande skede. För TFF handlar det om spel i superettan eller allsvenskan 2018.

– Det är sjukt. Jag tror ingen riktigt har tänkt på det, hur nära det är, men ändå långt i från. Det är så stor chans så man har nog inte fattat det. Det är två matcher där man ska sälja sig jäkligt dyrt, säger Salif Camara Jönsson när han blickar framåt.

Annons

Med 15 mål ligger TFF-anfallaren tvåa i superettans skytteliga. Dalkurds Richard Yarsuvat leder på 17 mål.

– Allt är möjligt. Jag har ju gjort fyra mål på en match tidigare. Får jag lägena ska jag göra vad jag kan. Personligen är det en liten morot, klart jag går för det.

Hur mycket har du tänkt på skytteligatiteln?

– Faktiskt ingenting. Jag har ju varit skadad lite från och till, då tappar man det lite. På slutet har det varit fokus på att ta kvalplatsen, då har man inte haft det i huvudet.

Salif Camara Jönsson exploderade med åtta mål på två matcher i våras när TFF besegrade Örgryte med 6–0 och Värnamo med 4–0. Därefter har uppvaktningen blivit hårdare och målen färre.

– Det kände jag direkt efter Värnamomatchen, de ligger närmare, mycket mer på kroppen. Men det har handlat om mig också, det har gått upp och ned i mina prestationer. Sedan har man satt andra spelare i lägen. Vi har fortsatt att göra mål och vunnit matcher.

Under hösten har 34-åringen haft problem med ömma hälsenor. Planen var att han skulle göra ett ingrepp under landslagsuppehållet i början av oktober, men nu väntar han till efter säsongen.

– Just nu känns det inte som att det behövs. Nu har vi ett träningsprogram som jag kört ganska hårt, det känns mycket bättre nu än vad det gjorde innan.

Säsongen har varit lång, TFF spelade första träningsmatchen i slutet av januari. Salif Camara Jönsson känner av de många matcherna.

– Det går från och till. Efter matcherna är man sliten, sedan försöker man hitta sin träning så att man är frisk och kry till nästa match. Det är mycket så jag får tänka. Lite sliten är man, men inte värre än att man samlar kraft till varje match.

Annons

Tre matcher återstår innan TFF:s säsong kan summeras. Och hur det än är med skytteligatitlar och att alltid gå för tre poäng; hemmamatchen mot Dalkurd på lördag handlar i första hand om att inte dra på sig skador eller röda kort.

– Alla måste vara smarta, har man känning lär man ju inte fortsätta att spela, säger Salif Camara Jönsson.

Varningar följer inte med in i det allsvenska kvalet. Om en spelare däremot drar på sig en utvisning blir han avstängd i första kvalmatchen.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons