Robert Kjellin varvar ner i BK Näset

Sport Artikeln publicerades

Robert Kjellin har valt att avsluta sin karriär på elitnivå. Till våren är det BK Näset i division fyra som gäller för den 34-årige byggnadsingenjören.

– Nu hinner man med jobb och familj. Näset känns bra socialt. Jag har fått ett gott intryck av Kronvall, Brorsson och de andra, säger Robert Kjellin som förra säsongen spelade i Bunkeflo i superettan.

Tidigare i karriären har han bland annat representerat Malmö FF, IFK Malmö och BK Forward. Efter träningarna de senaste veckan bestämde han sig definitivt för BK Näset. Ett lyft för division fyra-klubben.

– Vi får väl hoppas jag har något att tillföra. Det är ju ändå lite annorlunda spel, lite mer sparka och spring. Det gäller att anpassa sig.

Näsettränaren Jonas Brorsson tänker använda Robert Kjellin som mittback.

– Alltid skönt med ett nyförvärv som har den erfarenheten. Han har mycket speed kvar och läser spelet. Mycket handlar ju om att stå rätt, säger Jonas Brorsson som inte vill spekulera i var Näset kommer att hamna i årets division fyra.

– Näsets framtid kommer om fem, sex år. Klubben har en enorm ungdomsverksamhet.

– Får vi behålla dem kan de ta oss uppåt innan de försvinner till TFF, Malmö FF eller andra elitklubbar, säger tränaren Jonas Brorsson.Björn Gustavsson