Rekordförlust för TFF:s damer

Fotboll Artikeln publicerades
Hammenhög firar mål, totalt gjorde de sju stycken. Rekordinsläpp för TFF:s damer (Felicia Miller i förgrunden).
Foto: Ulf Gummesson
Hammenhög firar mål, totalt gjorde de sju stycken. Rekordinsläpp för TFF:s damer (Felicia Miller i förgrunden).

De visste att det skulle bli en tuff match och TFF:s damer började hyfsat bra. I den andra halvleken blev det däremot nattsvart och trelleborgarna förlorade en tidig seriefinal med 1–7.

– Det var väl en så kallad skiteftermiddag och skithalvlek, förhoppningsvis så kom den nu och sen har vi gjort den för i år, säger TFF:s tränare Hans Malmgren.

TFF och Hammenhög hade bägge full pott inför söndagens möte i division ett. För TFF:s del bröts sviten.

– Sen är ju Hammenhög bra också, vi ska inte ta det ifrån dem. Jag var lite rädd för att åka ut och möta dem, berättar Hans Malmgren.

I den första halvleken höll dock TFF länge jämna steg med serieledarna. Efter 1–0 på hörna kvitterade TFF i den 23:e minuten genom Nike Törnqvist.

– Ett inkast som vi kastar ner mot kortlinjen till Josefine Svensson som vänder in och spelar den till Nike på bortre stolpen och hon slår in den på ett tillslag, säger Hans Malmgren.

Tio minuter senare tog Hammenhög ledningen igen, genom ännu en hörna. Men Trelleborgarna var med bra i slutet. Kanske för bra.

– Vi är väl kanske lite för optimistiska. Vi börjar de fem första minuterna av andra rätt hyfsat, sen gör de fyra mål på elva minuter och där dör väl matchen ut, säger Hans Malmgren.

Helt plötsligt låg TFF under med 1–6, och lite senare sög Hammenhög den sista kvarvarande luften ur den punkterade ballongen och fastställde slutresultatet till 7–1. Förlusten är den största sedan laget startades 2016, och bara den andra någonsin i seriespel.

– Jag ifrågasätter mig själv lite med tanke på de byten vi gjorde som vi inte fick utdelning på. Sen så har vi ju alla en del i det hela. Så enkelt får det inte gå, säger TFF-tränaren.

Efter tre spelade omgångar ligger TFF ändå på en tredjeplats i tabellen. Nästa vecka väntar Karlskrona FF på hemmaplan.

– Vi får se till att ta revansch på oss själva då, konstaterar Hans Malmgren.

Hammenhög–TFF 7–1 (2–1)

TFF: Nike Törnqvist.