Palmstadens ordförande har avgått

Sport Artikeln publicerades

Palmstaden IK:s ordförande Lessly Sommer har avgått med omedelbar verkan och har lämnat samtliga uppdrag i klubben. I kväll ska klubben ha ett möte med ledare och seniorspelare. Innan dess vill styrelsen inte ge några kommentarer.

Palmstaden IK står sedan i lördags utan ordförande. Vid ett styrelsemöte avgick Lessly Sommer med omedelbar verkan.

Anledningen till avhoppet är det ingen som vill kommentera närmare i nuläget.

Ulf Hansson, tidigare suppleant och numera ordinarie styrelseledamot, säger att man vill att informationen ska gå till ledarna och spelarna i klubben först. Klockan 18.00 i kväll har man därför kallat ledare och seniorspelare till Föreningarnas hus i Trelleborg.

– Det jag kan berätta är att Lessly har avgått och att det är ett gemensamt beslut som är taget. Anledningen till det har med ekonomi att göra, men jag vill inte berätta några detaljer, säger Ulf Hansson.

Enligt uppgifter till TA-sporten brottas klubben med en ansträngd ekonomi. Kommer klubben att överleva?

– Det är jag övertygad om att den kommer att göra, men det kommer att bli lite turbulent framöver.

Hur ser dagordningen ut för mötet i kväll?

– Prio ett är att beskriva vad som har hänt. Sedan kommer det att komma upp frågor, och vi ska besvara dem så långt vi kan. Sedan har vi en del funderingar på hur framtiden ska se ut.

– Jag hoppas vi kan samla kraft och komma ut starkare på andra sidan.

Lessly Sommer har varit ordförande i Palmstaden under flera år och vid sidan av det också haft tränaruppdrag för ett pojklag och för seniorlaget som spelar i division tre.

På måndagskvällen blev spelare och föräldrar i det pojklag som Lessly Sommer har tränat informerade om situationen. Styrelsen har fått i uppdrag att hitta ett nytt namn under de kommande veckorna, annars riskerar laget att läggas ned.

När det gäller herrlaget i division tre hoppas och tror Ulf Hansson att Daniel Svensson, som lett laget tillsammans med Lessly Sommer, kommer att fortsätta att träna laget på egen hand.

Lessly Sommer själv var inte med på mötet med pojklaget på måndagskvällen och lär enligt Ulf Hansson inte heller vara med på kvällens informationsmöte i Föreningarnas hus.

TA-sporten har sökt Lessly Sommer utan framgång.