Nilsson borta fram till sommaruppehållet

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Christer Cederlund

TFF:s ytterback Albin Nilsson spelar inte mer innan sommaruppehållet. Resultatet av magnetundersökningen ger vid handen att inre ledbandet i högerknäet delvis är av och att han fått en blödning i en knäsena.

Som TA-sporten tidigare berättat befarades ett längre uppehåll för den 24-årige ytterbacken, som drog på sig en knäskada i slutet av matchen mot Dalkurd för snart två veckor sedan.

– Jag sköt och en motspelare var alldeles intill bollen när han blockerade skottet. Dt blev helt stumt och knäet tog stryk, även om jag inte kände något just då. Men när jag skulle springa hemåt förstod jag att det var något som inte stod rätt till, berättar Albin Nilsson om situationen.

Utslaget av magnetröntgen var ganska väntat.

– Positivt är i alla fall att det inte var någon skada på korsbandet och ingen skada på menisken, säger Albin Nilsson, som har missat de två senaste matcherna, mot Frej och Åtvidaberg, och som lär missa de fem återstående matcherna fram till sommaruppehållet.

– Skador kommer aldrig lägligt. Nu blir lite som att börja om igen och försöka att ta tillbaka sin plats. Det gäller att ta tillvara på tiden och försöka träna upp saker som inte kan träna så mycket annars när man ska vara fräsch hela tiden.

Rehabprocessen är i gång, men något spel innan sommaruppehållet vågar han inte hoppas på.

TFF möter Brommapojkarna hemma den 26 juni. Därefter spelas nästa match den 22 juli, borta mot Degerfors.

Då hoppas Albin Nilsson vara tillbaka i slagkraftigt skick.

Ytterbacken har spelat från start i samtliga av TFF:s matcher innan han blev skadad. Under tiden bidrog han bland annat med ett mål och tre målgivande passningar.

På söndag möter TFF Öster på hemmaplan.