Nielsen poängräddare på övertid

TFF såg ut att förlora den viktiga bortamatchen mot Dalkurd. Då vräkte sig Lasse Nielsen fram och nickade in kvitteringen i 91:a minuten.
Fotboll • Publicerad 14 juli 2018
Malkolm Moenza, gjorde 1–0 till Dalkurd. Sebastian Ohlsson låg bakom TFF:s 1-1-mål.Foto: Mats Åstrand/TT

TFF gjorde ingen vidare prestation mot Dalkurd i Gävle. Men det räckte ändå till en poäng – till sist!

Efter att Deniz Hümmet kvitterat i 68:e minuten gjorde hemmalagets Henrik Löfqvist 2–1 med sju minuter kvar att spela.

TFF fick jaga för kvittering men fick knappt låna bollen. När de väl fick det kom utdelningen.

Lasse Nielsen hade bollen på högerkanten, han passade till Felix Hörberg som slog ett inlägg mot bortre stolpen, Deniz Hümmet nickade bakåt och in framför mål. Nielsen hade tagit löpningen in i straffområdet och kastade sig fram och nickade in 2–2.

– Prestationen kan vi inte vara nöjda med, men skönt att vi får med oss en poäng. Klart jag är glad över målet men jag är förbannad över prestationen, sa Lasse Nielsen till CMore efter matchen.

GÄVLE 20180714Lasse Nielsen i kamp med Mohamed Buya Turay Dalkurd under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Dalkurd och Trelleborgs FF på  Gavlevallen.
GÄVLE 20180714Lasse Nielsen i kamp med Mohamed Buya Turay Dalkurd under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Dalkurd och Trelleborgs FF på Gavlevallen.Foto: Mats Åstrand/TT

TFF kom inte upp riktigt i nivå i matchen.

– Det var en bra attack och ett bra uppoffrande spel av oss och starkt av Lasse att trycka in bollen där. Annars är det lite blandade känslor. Vi är inte nöjda med vår insats men starkt av killarna som visar moral, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist till TA-sporten.

– Men vi ska inte skämmas för den här poängen, vi spelar oss ändå fram till två fina mål, fortsätter han.

Dalkurd ledde med 1–0 i paus, sedan Malkolm Moenza gjort 1–0 via en sneträff i 32:a minuten. Han hade bollen på vänsterkanten, han skulle slå ett inlägg, men fick på en vristträff och bollen gick hårt rakt mot mål och in via en lätt touch i ribban.

Marko Johansson som förväntade sig ett inlägg, blev helt ställd.

– Det var en felträff, man måste vara ärlig, sa Malkolm Moenza till CMore i halvtid.

TFF-målvakten Marko Johansson räddade dessutom en straff i 20:e minuten. Rewan Amin slog den högt till höger om Johansson men han chansade rätt och räddade med en sträckt arm i luften.

Lasse Nielsen var den som var olycklig och orsakade straffen sedan han stoppat Buya Turay med en utsträckt arm.

Dalkurd inledde andra halvlek bäst men i 68:e minuten kom en oväntad kvittering. Sebastian Ohlsson bröt mönstret och transporterade själv bollen från mittplan. Strax utanför straffområdet sköt han ett skott som tog i ribban och Deniz Hümmet var beredd på returen och nickade in den bakom Sixten Mohlin i hemmamålet.

Förutom målen skapade inte TFF så mycket i matchen, mer än ett skott av Deniz Hümmet, som gick rakt på Sixten Mohlin, strax innan 1–1-målet.

– Vi gjorde lite fler tekniska misstag än dem i matchen. Det blir jobbigt när vi tappar bollen. De hade ledningen och det blir jobbigt att spela en hel del utan boll, säger Patrick Winqvist.

Han lät Johan Brannefalk spela högerback, och Lasse Nielsen spelade mittback nu när Dennis Hadzikadunic har försvunnit.

– Det blev en liten nykomponerad backlinje och jag tycker att killarna ska ha all heder för att de sköter det bra defensivt, säger TFF-tränaren.

Men sju minuter före full tid kom alltså 2–1 sedan Dalkurd fått en frispark ute till vänster. Bollen slogs mot den bortre stolpen, en hemmaspelare knäade in den förbi Marko Johansson och in framför mål, där dök Henrik Löfqvist upp och var en halv tå framför Alexander Blomqvist, precis framför mållinjen, och kunde peta in bollen.

– Vi måste sortera de defensiva fasta situationerna bättre. Det har vi blivit påminda om i allsvenskan innan i år men vi har även sett i VM hur viktiga de situationerna är, säger Patrick Winqvist.

Det målet såg ut som att det skulle ge hemmavinst, men en dansk med stark vilja ändrade alltså på det.

Dock får TFF klara sig utan Lasse Nielsen i nästa match eftersom han drog på sig ett nytt gult kort och är därmed varningsavstängd mot Östersund borta, på lördag.

Fredagens nyförvärv, Jasmin Sudic och amerikanen Kofi Sarkodie, är ännu inte spelklara.

– Jag hoppas att någon av dem blir spelklar till lördag, vi är lite tunna på backsidan nu, konstaterar Patrick Winqvist.