Motionären ska stå i centrum på jubileum

Triathlon ,
Foto:

Femårsjubilerande Trelleborg Triathlon ska bli en motionsfest i högre utsträckning än tidigare. 150 tävlande kommer att beredas plats på nationaldagen, en minskning med hundratalet aktiva jämfört med tidigare.

Artikeln publicerades 11 januari 2017.

Föreningen Team Trelleborg Triathlon kommer på nationaldagen att arrangera sin sprintdistanstävling för femte gången med start och mål vid Dalabadet. Till årets tävling kommer Lotta Kellander att lämna över rollen som tävlingsledare till Jenny Pariola.

– Jag hinner inte riktigt med, mitt uppdrag för riksidrottsförbundet tar mycket tid. Sedan är jag ensamstående mamma och har ett heltidsjobb, förklarar Lotta Kellander, som var med och drog igång triathlontävlingen 2013.

Efter förra årets arrangemang talades det om att slå på stort, men istället blir det en minskning av antalet aktiva.

– Vi slår på stort, men inte när det gäller antalet tävlande. Vi kommer att ha ett jättefint prisbord, fina tröjor till de tävlande och fina priser till de som kört alla fem åren, säger Lotta Kellander.

Tanken är att årets tävling vänder sig i första hand till motionärerna.

– Förra gången var det hade mycket elitmotionärer på plats, de vanliga motionärerna försvann lite. I år vill vi gå tillbaka till basic, med fokus på den vanlige motionären som det var tänkt från början.

Runt 20-talet aktiva har redan anmält sig till Trelleborg Triathlon 2017.