Mittfältare blir TFF:s första nyförvärv

Fotboll Artikeln publicerades

Sebastian Ohlsson från Degerfors IF blir TFF:s första nyförvärv inför den allsvenska comebacken. 24-åringen skrev på tisdagen på ett kontrakt på två plus ett år med TFF.

Den defensiva mittfältaren har spelat i Degerfors de två senaste säsongerna och ska nu pröva på allsvenskt spel för andra gången i karriären.

Innan Ohlsson hamnade i Degerfors spelade han i BK Häcken där det blev två matcher 2014 och sex matcher 2015. Den gångna säsongen spelade han 28 matcher i Degerforströjan.

– Trelleborg hörde av sig tidigt, ändå var det inget lätt beslut att ta. Det har dragit ut på tiden, men när jag var nere och besökte klubben i förra veckan kändes det rätt, säger Sebastian Ohlsson.

– Det är en liten genuin klubb där alla har fötterna på jorden. Sedan spelar det förstås in att laget ska spela i allsvenskan. Det ska bli kul att få spela där igen, fortsätter han.

När Sebastian Ohlsson var i allsvenskan senast hade han Ivo Pekalski, Martin Ericsson, Oscar Lewicki och bröderna Samuel och Simon Gustafsson att konkurrera med på det centrala mittfältet.

I TFF blir konkurrensen inte lika skarp. Ohlsson säger dessutom att han är en bättre fotbollsspelare i dag.

I mellandagarna går flyttlasset från Karlskoga till Trelleborg. Sebastian Ohlsson ansluter till TFF på 2018 års första träning, den 11 januari.

I nuläget vet han inte mycket om sin nya klubb. Tränaren Patrick Winqvist har han träffat, men inte så mycket mer.

– Jag har förstått att han gillar att stå i t-shirt och coacha, det är väl det jag vet.

TFF har han däremot mött många gånger, både i Degerfors och när han spelade i Skövde AIK i division ett. Sebastian Ohlsson gjorde bland annat två mål när Skövde körde över TFF med 5–1 hösten 2013.

Den gångna säsongen gjorde han ett mål för Degerfors i superettan.

– Många mål är inget ni kan räkna med, säger han.

Vad hoppas du utveckla i Trelleborg?

– Allt, man blir aldrig klar. Jag hoppas kunna bidra mer i allsvenskan den här gången, säger han.

Sebastian Ohlsson, som fyller 25 år på nyårsafton, började sin karriär i Hova IF, klubben som också är moderklubb för före detta landslagsanfallaren Andreas Andersson och Johan Bertilsson, mittfältare i Östersunds FK.