Annons

Mittfältare blir TFF:s första nyförvärv

Sebastian Ohlsson från Degerfors IF blir TFF:s första nyförvärv inför den allsvenska comebacken. 24-åringen skrev på tisdagen på ett kontrakt på två plus ett år med TFF.
Fotboll • Publicerad 5 december 2017

Den defensiva mittfältaren har spelat i Degerfors de två senaste säsongerna och ska nu pröva på allsvenskt spel för andra gången i karriären.

Innan Ohlsson hamnade i Degerfors spelade han i BK Häcken där det blev två matcher 2014 och sex matcher 2015. Den gångna säsongen spelade han 28 matcher i Degerforströjan.

Annons

– Trelleborg hörde av sig tidigt, ändå var det inget lätt beslut att ta. Det har dragit ut på tiden, men när jag var nere och besökte klubben i förra veckan kändes det rätt, säger Sebastian Ohlsson.

– Det är en liten genuin klubb där alla har fötterna på jorden. Sedan spelar det förstås in att laget ska spela i allsvenskan. Det ska bli kul att få spela där igen, fortsätter han.

När Sebastian Ohlsson var i allsvenskan senast hade han Ivo Pekalski, Martin Ericsson, Oscar Lewicki och bröderna Samuel och Simon Gustafsson att konkurrera med på det centrala mittfältet.

I TFF blir konkurrensen inte lika skarp. Ohlsson säger dessutom att han är en bättre fotbollsspelare i dag.

I mellandagarna går flyttlasset från Karlskoga till Trelleborg. Sebastian Ohlsson ansluter till TFF på 2018 års första träning, den 11 januari.

I nuläget vet han inte mycket om sin nya klubb. Tränaren Patrick Winqvist har han träffat, men inte så mycket mer.

– Jag har förstått att han gillar att stå i t-shirt och coacha, det är väl det jag vet.

TFF har han däremot mött många gånger, både i Degerfors och när han spelade i Skövde AIK i division ett. Sebastian Ohlsson gjorde bland annat två mål när Skövde körde över TFF med 5–1 hösten 2013.

Den gångna säsongen gjorde han ett mål för Degerfors i superettan.

– Många mål är inget ni kan räkna med, säger han.

Annons

Vad hoppas du utveckla i Trelleborg?

– Allt, man blir aldrig klar. Jag hoppas kunna bidra mer i allsvenskan den här gången, säger han.

Sebastian Ohlsson, som fyller 25 år på nyårsafton, började sin karriär i Hova IF, klubben som också är moderklubb för före detta landslagsanfallaren Andreas Andersson och Johan Bertilsson, mittfältare i Östersunds FK.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons