Annons

Mattias Thylander till TFF

Med åtta matcher kvar av superettan förstärker TFF med Mattias Thylander. "Ett kanonklipp!", jublar Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 30 augusti 2005

TFF-tränaren var mycket nöjd när TA-sporten meddelade nyheten att Mattias Thylander skrivit på ett kontrakt över 1,5 år.

– Är det klart? Och även över nästa år? Kanon! Bra för oss att få en spelare av Thylanders kaliber. Han kommer göra stor nytta med sin erfarenhet, sin vinnarskall och med den kvalitet han har som fotbollsspelare, sa Conny Karlsson.

Annons

Conny aktar nyförvärvet mycket högt.

– Den bästa värvningen i någon klubb jag varit tränare i. Då menar jag både som spelartyp och som människa. Ett kanonklipp " på alla plan. Vi har ju gått lite i stå och det här är något positivt för truppen, publiken och för sponsorerna.

Sedan några veckor tillbaka har Mattias Thylander tränat med TFF. Mest för att hålla i gång i väntan på chansen att flytta söderut. Han valde att inte förlänga kontraktet med danska Silkeborg. Provspelade med serie B-klubben Triestina och franska Bastia utan att imponera tillräckligt.

Plötsligt var TFF ett bra alternativ.

– Jag har alltid velat spela i Italien, men det blev inte vad jag väntat mig. TFF blev ett naturligt sätt att hålla igång och det är mycket tack vare Lasse (Larsson) som jag skrev på.

Varför blev det 1,5 år?

– Det är skönt att ha lite på fötterna. Jag har flyttat runt lite grand nu och det är skönt att ha en lön.

– Men jag är inte här för att slå mig till ro, har absolut inte tänkt mig att varva ner. Jag känner att jag är bättre än någonsin och det ska jag visa också " ge mig en match bara.

31-åringen kan göra debut för sin nya klubb redan på söndag, mot Mjällby.

– Det här laget är ungt och utvecklingsbart. Spelarna arbetar hårt. Men mycket kan bli bättre och där tror jag att jag kan göra jättemycket " som till exempel positionsspelet och beslutstagandet, sånt som kommer med rutin. Efter den allsvenska debuten 1995 har det blivit 142 matcher till i högsta serien för klassiska lagen Malmö FF, AIK och Halmstad. "Thylle" tror att TFF kan nå allsvenskan igen.

Annons

– Jag tror absolut att vi kan gå upp nästa år. Talangen finns där och spelarna jobbar hårt för att lyckas.

Vad saknas i laget?

– Typiskt för ett ungt lag och typiskt för TFF är att det tas för många dåliga beslut.

Vad är skillnaden mellan dagens TFF och det lag du mötte på 1990-talet?

– Då fanns här spelare som (Jonas) Brorsson, (Ola) Severin och Hulda (Peter Hillgren) " ett hårt arbetande lag, ett mycket fysiskt lag. Dagens TFF " egentligen går det inte att jämföra " men nu finns det lirare i laget, även om några spelar fysisk fotboll. Det är helt olika stilar.

Conny Karlsson har inte bestämt i vilken position som nyförvärvet kommer göra mest nytta.

– Innermittfältare, då är jag med i spelet. Men jag accepterar var tränaren än vill ha mig.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

Annons

Mattias Thylander a

Född: 22 oktober 1974

Bor: Höllviken, letar lägenhet i Malmö

Klubbar: Höllvikens Gif 1979-90, Malmö FF 91-99, AIK 00-01, Halmstads BK 02-03, Silkeborg 04-05

Meriter: 1 A-landskamp (1997 Sverige"Litauen 1"0), 6 U21, 7 J, 15 P. Stort silver MFF -96, litet silver MFF -97 och AIK -01. Cupsilver MFF -96 och AIK -01.

Aktuell: Skrev på tisdagen kontrakt med TFF till och med 2006.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons