Kvick sydamerikan testar i veckan

Sport Artikeln publicerades

Bra kan bli bättre. TFF har gjort nio mål på två matcher men när klubben nu letar förstärkningar är det en offensiv spelare som är aktuell.

På plats i Trelleborg nu finns Chris Martinez, en 19-årig paraguyan som närmast kommer från testspel med Helsingborgs IF.

– Han är tänkbar som forward eller kantspelare. En flink och snabb herre, beskriver tränaren Alf Westerberg som fick se Martinez genomföra ett första träningspass på tisdagen.

Om Chris Martinez kan övertyga är för tidigt att säga. Han är fostrad i storklubben Nacional och har meriter från U17-landslaget. Martinez stannar veckan ut och eventuellt testas han i lördagens träningsmatch mot Halmstad.

– Det är många bitar som ska falla på plats. Framför allt handlar det om offensiva färdigheter, men han ska kunna fungera i ett sammanhang och även besitta försvarskunskaper och medvetenhet, säger Westerberg.

TFF har inte stängt dörren till fler nyförvärv. Och det handlar om att komplettera de offensiva styrkorna.

Truppen består nu av tre forwards – Fredrik Jensen, Mattias Adelstam, Andreas Grahm. Sedan finns det spelare som kan axla en forwardsroll, Thiago och Zoran Jovanovic kanske i första hand.

– Vi söker en spelare med bred kompetens. I och med att vi har en liten trupp så vill vi ha in någon som är användbar i mer än en position. Det vi behöver är någon som kan bidra med fart i sitt spel, säger Alf Westerberg.

HIF har sagt att man ska följa Chris Martinez utveckling, men till något kontrakt räckte det inte.

– Det är en extremt snabb och spänstig spelare men det är inte det vi söker nu i förstaläget även om han är ung, väldigt ambitiös och har potential. Chris är inte riktigt den spelartypen vi är ute efter, sa sportchefen Jesper Jansson till Expressen.