Annons

Klubbrekord av Parfitt

På en tävling i Burlövsbadet satte Nicola Parfitt nytt klubbrekord för Trelleborg Sim på 200 meter medley.
Simning • Publicerad 24 april 2018
Genrebild.
Genrebild.

Trelleborgssimmaren putsade därmed till sitt eget klubbrekord på distansen när hon simmade på 2.32,98, och var under 2.33 för första gången.

Det var fler än Nicola Parfitt i Trelleborg Sim som hade en bra dag i SK Sydsims Sportringen Swim Meet i Burlövsbadet. Sju individuella segrar och hela 18 topp-treplaceringar och 48 topp åttaplaceringar, åkte klubben hem med.

Annons

– Det var en väldigt bra tävling för oss. Simmarna utvecklas hela tiden och sakta men säkert tar vi oss framåt, säger Tommy Lindell, chefstränare i Trelleborg Sim.

Bland annat kan nämnas att Alicia Sjögren kvalde in till DM på 50 meter frisim och att Isabelle Sering var en misslyckad målgång från att kvala in till junior-SM på 100 meter ryggsim.

Simmarna fick dock simma utan publik eftersom Burlövsbadet är trångt. Därför fick inga föräldrar se tävlingen.

– Jag förstod det som att det var på grund av brandföreskrifterna som det inte togs in någon publik. Det är enda badhuset jag känner till där det är så trångt så att publiken inte får komma in, säger Tommy Lindell.

I helgen genomfördes även säsongens sista seriesim i division ett på Högevallsbadet i Lund. Tre trelleborgssimmare vann sina distanser. Erma Duratovic på 100 meter bröstsim och Alicia Sjögren på 100 ryggsim och 50 fjärilsim. Men det räckte inte för Trelleborg Sim som nu får kvala för att stanna i division ett.

Kvalet genomförs den 1 maj i Ängelholm. Där ställs Trelleborg Sim mot Ängelholm, Landskrona SS och SK Poseidon. De två bästa går till division ett och övriga två hamnar i division två nästa säsong.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons