Jonas Brorsson avgår som sportchef

Sport Artikeln publicerades

Under i princip 30 år har det funnits en röd tråd mellan Trelleborgs FF och Jonas Brorsson. Den tråden tar slut den sista oktober, när Jonas lämnar för gott.

Han inledde som mascot i föreningen, fotsatte som knatte, pojk- och ungdomsspelare, innan han fullbordade en mycket framgångsrik spelarkarrär. Den varade 15 säsonger och innebar spel i allsvenskan under sex säsonger, där han under flertalet var given som lagkapten. Efter karriären blev det fortsättning som lagledare och sporthef och det är alltså som just sportchef han lämnar TFF.

- Det har inget att göra med TFF-motgångarna i år och de som känner mig ordentligt vet att jag mår som allra bäst när det är som rörigast, säger han timmarna innan hans beslut kablades ut på bred front.

Det där med att lämna för gott har han vissa invändningar emot och han förklarar så här:

- Jag hjälper till att träna P95-laget, där våra söner spelar med och det kommer jag att fortsätta med.

Jonas Brorsson brukar omnämnas som den ende TFF-are som fostrats till en fullvuxen allsvensk spelare ur de egna leden och det ligger mycket i det. Närmast vid jämförelse är kanske Thomas Magnusson i dagens TFF-lag men han har i grunden Stavsten som startklubb när han flyttade som ung pojke till Trelleborg.

Jonas tillhör dessutom de mera trogen bland moderna TFF-are och har hela tiden spelat med moderklubben - dock med ett undantag.

- Under slutet av 80-talet gjorde jag ett uppehåll och åkte jorden runt. När jag kom tillbaka spelade jag med Gunnilse utanför Göteborg under två säsonger men sedan blev det TFF igen.

Beslutet att sluta som sportchef har vuxit fram med tiden och det har lite att göra med samma orsak som i fallet med Gunnilse.

- Det är alltid bra med ett miljöombyte, även om jag hela tiden trivts i olika roller inom TFF. Jag har dock flera gånger fått andra erbjudanden - både inom och utanför fotbollen och det är ett sådant jag bestämt mig för nu.

Vad det nya uppdraget handlar om vill han inte informera om ännu och han arbetar kvar på TFF-kansliet till och med den sista oktober.

- Jag kommer att finnas med vid förhandlingarna om nya spelarkontrakt och eventuellt nya spelare till truppen, innan jag lämnar och även om detta inte skulle vara klart tills jag slutar har jag en överenskommelse med Per-Anders (TFF-ordföranden, Abrahamsson). Detta innebär att jag finns tillgänglig - dock utanför TFF och där jag inte kommer att närvara fysiskt - till och med utgången av året, förtydligar Jonas.

Han ser med spänning fram emot nysatsningen på annat men har ändå, så klart, fotboll i tankarna i nuläget. Dels med TFF i allsvenskans slutspurt men också genom eget spel i BK Ymor. Där tillhör han försvarsklipporna, som 41-åring, i hela division fyra-serien och där står han också i allra högsta grad i fokus i eftermiddag. När Ymor har chansen till kvalspel upp i division tre. Jonas & Co spelar på Vellinge idrottsplats klockan 13!