Ingen EM-final för Ida Lindborg

Simning Artikeln publicerades
Foto: Christine Olsson/TT

Lördagens finalpass blev en stor kväll för svensk simning med två EM-guld för Sarah Sjöström. För Ida Lindborg från Trelleborg blev det däremot ingen final på 50 meter ryggsim, där hon kom sist i sin semifinal med 28,77.

Ida Lindborg gjorde ett starkt lopp på förmiddagen där hennes 28,23 tog henne till semifinal på 50 meter ryggsim. Väl där blev starten för dålig och hon var aldrig nära att ta en plats bland de åtta till finalen.

– Riktigt dåligt. Jag var seg i starten och kom djupt redan från start. I morse var jag bra med från start och då är det lättare att hitta en avslappnad simning. Simningen känns annars jättebra inför hundra meter, jag hoppas jag kan göra ett bra lopp där, sa Ida Lindborg till SVT efter loppet.

27,94 var den sista tiden till final på 50 meter ryggsim. Ida Lindborgs personbästa lyder på 28.05, satt vid SM förra året.

För Ida Lindborg fortsätter EM med 100 meter ryggsim på måndag. Därefter väntar 50 meter fjäril på onsdag och sannolikt en ryggsimssträcka i medleylagkappen under den sista tävlingsstarten.

Sarah Sjöström tog programenligt guld på 100 meter fjärilsim, tio år efter sitt första EM-guld på distansen, och kunde ladda om till en ny topprestation en timme senare när hon ställde sig på startpallen i finalen på 50 meter fritt.

Med marginalen av en hundradel tog hon kvällens andra EM-guld, före danskan Pernille Blume.

Ida Lindborg klar för semifinal