Hörberg slog till på 19-årsdagen

Felix Hörberg slog till med sitt första allsvenska mål på 19-årsdagen. Ändå var han missnöjd efter bortamatchen mot Sirius. Båda lagen hade chanser men fick nöja sig med 1–1 (1–1) på Studenternas.
Fotboll • Publicerad 19 maj 2018 • Uppdaterad 20 maj 2018
Där satt den! Felix Hörberg jublar efter att ha gett TFF ledningen genom ett distinkt skott med vänsterfoten.Foto: Anders Wiklund/TT

Det var en chansrik match som kunde ha slutat hur som helst. Det blev oavgjort efter mängder av öppna lägen och varsitt bortdömt mål.

– Det är blandade känslor, vi är aldrig nöjda med ett kryss men får acceptera det som matchen utvecklar sig i andra halvlek när vi får problem att försvara oss. Vi lyckas lösa det, växla upp och har chans att vinna matchen i slutet. Det är väldigt blandat, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist till TA-sporten.

Felix Hörberg visste på förhand vad han önskade sig i 19-årspresent. Nu firade han bemärkelsedagen genom att göra sitt första allsvenska mål i karriären. Yttermittfältaren tog löpningen in i straffområdet och fick passningen perfekt av Freddie Brorsson innan han dunkade dit ledningsmålet med vänstern.

– Ett fint inspel från Freddie, samtidigt som jag tar en löpning inåt i banan och får den perfekt. Det var bara att smälla in den, säger Felix Hörberg till Cmore.

– Han gör det jättefint, klokt och förnuftigt. Första halvlek är det mycket som vi gör bra när vi straffar dem, men vi borde ha få med oss fler mål, menar TFF-tränaren.

Repliken kom snabbt från hemmalaget när Oskar Persson kom fram i straffområdet och nickade in 1–1 från nära håll på Stefano Vecchias hörna.

Sirius ägde bollen mest men TFF kom i flera farliga anfall sedan lagen vunnit bollen. Freddie Brorsson brände ett friläge där hemmamålvakten Joakim Wulff kom ut och räddade till hörna.

Freddie Brorsson fick chansen igen från start. Brorsson brände ett friläge, sköt ett skott i stolpen och spelade fram Felix Hörberg till ledningsmålet.Foto: Anders Wiklund/TT

Dessförinnan hade Philip Haglund cykelsparkat in bollen i mål, men målet dömdes tveksamt bort för offside.

Båda lagen skapade flera öppna lägen och hade möjlighet att avgöra i den andra halvleken. Freddie Brorsson sköt i stolpen på en kontring. Senare gjorde Hörberg sitt andra mål efter ett vackert skott men fullträffen blev inte godkänd på grund av offside.

– Det känns inte som att det är offside, men det är svårt att säga. Jag är otroligt missnöjd med att åka härifrån med ett kryss, säger Felix Hörberg till Cmore.

Hörberg var nöjd med sin egen insats, men besviken över att det bara blev en poäng.

Poängen innebär i alla fall att TFF behåller avståndet på tre poäng ned till Sirius under nedflyttningsstrecket.

I den andra halvleken tvingades Marcus Pode utgå efter att ha tagit sig åt vristen på vänster fot. Enligt första rapporten ska det inte röra sig om någon allvarligare skada.

– Vi är ganska optimistiska. Han ska nog kunna vara tillgänglig för oss, säger Patrick Winqvist.

På torsdag kommer Brommapojkarna till Vångavallen.