HBK stukat men inte det minsta uppgivna

Sport Artikeln publicerades

Sjukdomar härjar en redan skadesargad trupp. Till råga på allt är Trelleborg HBK:s tränare Pelle Käll indisponibel för spel i söndagens derby mot Helsingborg. Men humöret är ändå rätt gott.

Sex ordinarie spelare saknades mot IFK Ystad. Det tvingade Pelle Käll, som fyller 46 år i nästa vecka, till comeback. När han spelar nästa match är dock osäkert, om det ens blir någon.

– Hade jag varit frisk hade jag spelat och det gäller så länge vi inte har fullt manskap, säger Pelle Käll.

Men en cysta under foten gör att han definitivt missar Skånederbyt. En operation väntar i mitten av februari och sedan en veckas konvalescens.

Frågan är hur HBK:s situation ser ut då.

Skade- och sjukdomsläget bör se annorlunda ut och teoretiskt kan laget vara förstärkt med spelare från H43. Käll ska kolla av intresset bland H43:s spelare till att förstärka HBK under våren. H43:s öde avgörs på fredag.

– Vi tittar efter nya spelare och det är ett alternativ även om de nog helst vill spela i Elitserien, säger Pelle Käll.

På träningen igår var endast tretton spelare närvarande. Förkylningar och feber har drabbat truppen. Ett av få positiva besked är att Max Falkman är redo för spel.

– Men vi är vid rätt gott mod. Vi har bara gjort en dålig halvlek sedan matchen mot Önnered. Vi har haft svårt motstånd, säger Pelle Käll.

Derby mot topplaget OV Helsingborg blir en tuff utmaning för nästjumbon.

– Vi kommer att plocka poäng om vi bara fortsätter som vi har gjort, säger Pelle Käll.

– Nu är inte OV borta en match där jag räknar med poäng, men det är inte omöjligt att slå dem. Vi kan slå alla lag i serien det har vi visat.

För trots det prekära tabelläget är HBK-tränaren optimistisk inför våren.

– Truppen har slutit sig samman och killarna ha bestämt sig för att det ska gå, gruppen är bestämd. Var och en får ta sitt ansvar, säger Pelle Käll.

Värt att notera är att matchen kommer att spelas i Ängelholm.