Hansson sköt nytt svenskt rekord

Det blev svenskt rekord och en 24-plats för skeetskytten Christian Hansson i sin seniordebut i VM. Inte illa för en debutant.

Sport

– Jag är väldigt nöjd med tanke på att det var första gången jag var ute på ett stort mästerskap, säger han.

Christian Hansson från Trelleborgs Jaktskytteklubb bidrog med sina totalt 120 träffar till att sätta nytt svenskt lagrekord i skeet på 357 träffar av 375 möjliga. Det räckte till en niondeplats i lagtävlingen.

– Det är svårt att få tre skyttar att skjuta bra samtidigt och extra roligt att kunna dela framgången med någon, säger Hansson.

De övriga rekordmännen var Henrik Jansson (116 träff) och Niklas Ringborg (121 träff).

Ändå saknades de två som Christian Hansson anser vara Sveriges två bästa skyttar, Marcus Svensson och klubbkompisen Stefan Nilsson. Båda tävlade i juniorklassen för att ta sista chansen att bli juniorvärldsmästare. Någon svensk sådan korades inte. Stefan Nilsson slutade tolva och Svensson sköt in sig på en femteplats.

Christian Hansson ser ljust på framtiden efter sin 24-plats.

– Ja nu är jag en erfarenhet rikare och erfarenhet är viktigt i den här sporten. Nu var det väldigt många nya intryck att ta in. De som har varit med ett tag är bättre på att få fokus.

Normalt sett skjuter han i tävlingar med 60 deltagare, där bara en handfull gör upp om topplaceringarna.

– Här nere startade 132 skyttar från värdens yppersta elit. Och att jag som debutant tar mig in bland de 24 bästa känns oerhört bra.

21 till 22 augusti är det dags för SM.

– Då hoppas jag att ni får en guldmedaljör från Trelleborg att skriva om, avslutar Hansson.