Annons

Galoppbana ska byggas i Bara

Svensk Galopp AB väljer att lägga Sveriges näst största anläggning för tävling och träning i anslutning till golfbanan i Bara.
Galopp • Publicerad 11 juni 2018
Jockeys och hästar i en tävling på Täby Galopp 2016.
Jockeys och hästar i en tävling på Täby Galopp 2016.Foto: Erik Nylander/TT

På måndagen tecknades en avsiktsförklaring mellan Svensk Galopp AB, Peab och Svedala kommun om att bygga en ny anläggning för galopp i Bara. Svensk galopp planerar därmed att flytta sin verksamhet från Jägersro till den nya anläggningen i Bara, intill PGA Sweden National.

Det ska finnas plats för uppemot 300 hästar på den nya anläggningen.

Annons

Byggföretagen Peab planerar samtidigt för ett hotell med spa och konferensanläggning som angränsar till galoppbanan. I översiktsplanen av området finns även cirka 450 bostäder som planeras uppföras över tid.

PGA Sweden National är positiva till utvecklingen av området.

– Vi hoppas tillsammans kunna erbjuda en produkt där vi lyfter varandra och ökar antalet besökare till området. Vi kommer kunna profilera oss tydligare och bli en ännu starkare aktör på marknaden, säger Thomas Stenberg, VD PGA Sweden National, i ett pressmeddelande.

Svedala kommun är nöjda över planerna.

– Det nya rekreationsområdet föder attraktion till kommunen. Området skapar dessutom flertalet arbetstillfällen och synergier för den lokala näringen, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M), i ett pressmeddelande.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons