Furkan Motori skadad igen

Fotboll Artikeln publicerades
Furkan Motori slog sin ena armbåge ur led under en träning tidigare i veckan.
Foto:Christer Thorell/IBL
Furkan Motori slog sin ena armbåge ur led under en träning tidigare i veckan.

Furkan Motori kämpade nästan ett helt år för att komma tillbaka från en korsbandsskada. Nu är TFF-mittfältaren skadad igen.

Furkan Motori blir borta från fotbollen en tid framöver sedan han slagit sin ena armbåge ur led. Det var på träningen i måndags som olyckan var framme för den snart 22-årige yttermittfältaren.

– Vi hade en rätt lugn träning och körde lite possessionspel. Vi hann knappt börja innan han kom lite fel, snubblade lite på bollen och landade olyckligt. Han fick armen under sig och armbågen gick ur led. Det var max oflyt, inget annat. Det var lite torrt i gräset och bollen fastnade, så j-la onödigt. Svårt att skydda sig emot, berättar TFF-tränaren Patrick Winqvist:

– Han hade ont och fick den vridit rätt på sjukhus, men går med gips nu.

I första han ska Furkan Motori gå med gips i tio dagar för att armbågen ska stabilisera sig. Därefter tas ett nytt beslut om den fortsatta behandlingen.

– Det är en oerhört vältränad kille och maximalt oflyt att han först drabbas av en korsbandsskada och sedan en armbågsskada.

Extra oturligt var det för TFF-spelaren, som efter sin långa skadefrånvaro kommit i gång på allvar och visat god form vid sina senaste inhopp.

– Nu började han vara så nära att jag kände att han skulle vara startspelare i någon match. Vi är inne i en tuff period och då hade han varit inne i kampen om en plats, precis som (Mattias) Håkansson senast.

Högerbacken Jacob Palander har fortfarande problem med sitt ena knä och har nu fått diagnosen hopparknä.

– Vi får se vad det blir av det. Det är en segdragen historia.

Sedan i våras saknar TFF Hugo Andersson och Freddie Brorsson på grund av korsbandsskador.

– Från att vara 19 (utespelare) plus två (målvakter) med A-kontrakt är vi nu nere i 15 plus två. Och det är tufft utan att ha sjukdomar och avstängningar. Senast var Erik (Andersson) och "Fritz" (Fredrik Persson) sjuka och då fick vi slita med andra, säger Patrick Winqvist:

– Man kan ju trösta sig med som tränare att det är bra spelare vi har. Vi har en bred trupp kvalitetsmässigt. När vi har satt in spelare från bänken är de näst intill lika bra, eller ibland bättre, än de som har spelat.

TFF:s nästa match i Superettan är på söndag borta mot serieledande Brommapojkarna.