Fransk ledning i paus

Frankrike leder OS-finalen i handboll med 10–8 efter en spelad halvlek. Båda lagen lade stor vikt på försvarsspelet. Det gjorde att både Kim Andersson och den franske stjärnan Nikola Karabatic var mållösa under första halvlek.
Sport • Publicerad 12 augusti 2012

Fransmannen Michael Guigou har hittills gjort fyra mål, varav tre på straff. Efter 25 minuter hade Sverige ännu inte fått skjuta någon straff eller fått med sig någon utvisning. Ställningen nu 10–8 till Frankrike sedan även Magnus Jernemyr suttit två minuter på botbänken.

Tobias Karlsson fick sitta två minuter för en förseelse som Johan Jakobsson gjorde på Jerome Fernandez. Matchens första utvisning. Sverige lyckades ändå spela jämnt med Frankrike under utvisningen och ställningen var 7–7 efter knappt 20 minuters spel, när Staffan Olsson och Ola Lindgren tog timeout.

Johan Jakobsson kom in i stället för Kim Andersson som högernia efter knappt tio minuters spel. Ställningen var 5–5 efter halva den första halvleken.

Jonas Larholm har fyllt luckan efter skadade Dalibor Doder på ett utmärkt sätt och svarat för två av de svenska målen.

Efter knappt åtta minuters spel var ställningen i OS-finalen i handboll mellan Sverige och Frankrike 2–2.

Sverige var först in på den fullsatta arenan till öronbedövande ovationer. Spelarna som startade för Sverige var målvakten Johan Sjöstrand samt utespelarna Niclas Ekberg, Kim Andersson, Jonas Larholm, Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz och Jonas Källman. I försvarsspelet byttes Magnus Jernemyr och Tobias Karlsson in.

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren bytte alltså målvakt och semifinalhjälten Mattias Andersson fick inleda på bänken.

Minuterna innan match var trycket enormt i arenan. Många svenska flaggor hänger på läktarna, och vissa sektioner kokade av ivrigt viftande blågult klädda människor.

Men också de franska blåvitröda färgerna vajade på väldigt stora delar av läktarna, i ett öronbedövande väsen.