Fem provspelare testar lyckan i TFF

Sport Artikeln publicerades

Fyra provspelare, varav tre på plan, var på plats när TFF startade träningen efter sitt korta sommaruppehåll. Fler lär dessutom vara på väg.
– Det är bra läge att testa lite nya spelare nu, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Det var en glädjande återstart för TFF. Allt fler spelare är tillbaka efter skada, endast Tuomo Turunen, Kristian Haynes och långtidsskadade Joakim Nilsson saknades på den väldoftande gröna mattan.

– Det går framåt, men jag fortsätter med rehab ett tag till för jag vill inte ha något bakslag, säger Kristian Haynes.

Klubben räknar också med att målvakten Viktor Noring ansluter till truppen när utlåningen från MFF är slut.

– Vi räknar med Viktor från och med den 20 augusti, klargör Kronvall.

Tre nya spelare tränademed laget i går, bland andra en 21-årig dansk anfallare vid namn Morten Nielsen, med förflutet i Landskrona Bois, AZ Alkmaar och Chelsea.

Han har att brås på då han är son till den tidigare danske landslagsspelaren Benny Nielsen.

– Det är en stark targetplayer med bra kvaliteter inne i boxen, recenserar Kronvall.

På träningen visar även gambianerna Abdoulie Jatta, 19, och Baboucarr Jammeh, 18, sina talanger.

Båda kommer från Sven Sjunessons akademi i Gambia. TFF har etablerat kontakt med Sjunesson, som har fotbollsakademier i fem afrikanska länder.

– Jammeh är en flink defensiv mittfältare med bra spelförståelse, som spelat i samtliga ungdomslandslag i Gambia. Jatta är en snabb målskytt, som spelat i deras ungdomslandslag. Det är unga spelare, som nu får chansen att visa upp sig så får vi se vad det blir av.

Sven Sjunessontänker även ta hit Marcus Macaulay, som är etablerad i Liberias landslag.

– Det verkar vara en intressant mittfältare, men han kan inte komma hit förrän i augusti, säger Mattias Kronvall gillande.

Vid sidan av träningsplanen på Vångavallen står Imenger Barnabas, från Nigeria.

– En 22-åring som både kan spela på mittfältet och i anfallet. Han har spelat två A-landskamper, berättar Mattias Kronvall.

Om någon av talangerna passerar TFF:s nålsöga är osäkert, men de bidrar till ny, extra energi på träningarna. TFF vill dock ha spelare som går rakt in i startelvan.

– De visade upp vad jag förväntat mig, bra bollsinne, löpvilja och lyhördhet. Det är svårt att ge ett omdöme efter en träning, men de får chansen att visa upp sig när vi träningsmatchar mot Höllviken på tisdag nästa vecka. Då ska jag lufta alla friska spelare i truppen, säger tränaren Anders Grimberg.

Grimmanär försiktig,men lättar något på förlåten.

– Vi får se hur länge de stannar här, men ska vi ha in spelare i truppen så ska det inte vara någon tvekan om deras kvaliteter. Då ska de gå in i laget.

– Det är också så att vi börjar få bra flyt i träningarna, alltfler spelare blir friska, så vi får se hur det blir. Men vi ligger inte på latsidan när det gäller spelare, säger Grimberg.

Vid sidan av planen iakttogförre tränaren Alf Westerberg provspelarna. Han är friskskriven och ägnar sig åt uppgifter som sportchef, men exakt vad han ska göra nu när han är tillbaka är inte bestämt.

– Jag har sonderat terrängen med ordförande Per-Anders Abrahamsson.

– Sedan ska styrelsen klargöra vilka arbetsuppgifter jag ska ha. Vissa sportchefsuppgifter ingår dock i mitt anställningskontrakt, säger Alf Westerberg.