Annons

Ex-TFF:are förstärker i kampen om allsvensk plats

Målvaktsveteranen Daniel Andersson, 45, gör comeback.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2018
Daniel Andersson i en allsvensk match för HIF 2008.
Daniel Andersson i en allsvensk match för HIF 2008.Foto: Björn Lindgren / TT

Daniel Andersson har skrivit på ett korttidsavtal med Helsingborgs IF som sträcker sig till slutet av säsongen.

Med anledning av Pär Hanssons skada, som gör att han missar resten av säsongen, har HIF gjort klart med Daniel Andersson, skriver klubben i ett pressmeddelande. Daniel har ett förflutet i klubben som såväl spelare som målvaktstränare och kommer finnas med och stötta målvaktskonstellationen under säsongens resterande matcher.

Annons

– Det känns underbart att vara här. HIF har alltid varit i hjärtat och jag behövde inte lång betänketid när frågan kom. Jag kommer att pusha Kalle [Joelsson, reservmålvakt] och laget och förväntar mig samma tillbaka, säger målvakten i pressmeddelandet.

Daniel Andersson spelade i TFF under allsvenska säsongerna 1998-2000. Inför premiären 1999 drabbades han av en fraktur i armen och en 17-årig Andreas Isaksson fick plötsligt förtroendet att vakta målet.

Daniel Andersson lämnade Trelleborg för AIK och har även spelat i skotska Hibernian. Han avslutade karriären i Helsingborg 2015.

HIF, som toppar superettan, skriver att Daniel Andersson förhoppningsvis är spelklar till lördagens match mot Gais.

Martin FalkenbySkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons