Annons
Transferfönstret är öppet och in seglar David Simbo från Motala. Han ses framförallt som ett alternativ i backlinjen.
Sport • Publicerad 3 augusti 2011
David Simbo och Ibrahim Koroma.
David Simbo och Ibrahim Koroma.Foto: Claes Nyberg

Han provtränade med TFF i början av juli och gjorde då gott intryck. Nu skrider klubben till handling och lånar in David Simbo över hösten med option att köpa honom om det faller väl ut. Han är en försvarsspelare och kommer närmast från Motala i division ett. Och med ett tiotal landskamper för Sierra Leone på meritlistan.

– Han kan absolut gå in och spela allsvensk fotboll nu och blir en förstärkning för oss, kommenterar Alf Westerberg som ser Simbo även som ett mittfältsalternativ.

Annons

– Vi har känt oss sårbara i vår skadebenägenhet i de defensiva positionerna.

Tom Prahl berömmer Simbo för hans trygghet med boll och har fått goda rapporter från Motala AIF.

– På de tre månader han varit där har han utvecklats snabbt. Snabbare än Ibra gjorde till och med, säger han.

Att Ibrahim Koroma redan finns i TFF är förstås ett plus – för alla inblandade. Koroma och Simbo är vänner sen barnsben vilket kommer göra anpassningen lättare för nykomlingen. För TFF:s hemsida beskriver Prahl Simbo som en tuff spelare med typiskt "afrikanskt stuk" som inte lägger fingrarna emellan.

Är han truppspelare eller går han direkt in i startelvan?

– Det får vi se. Det är en konkurrens och formfråga. Men det är positivt för oss att det kommer nya spelare. Det skärper konkurrenssituationen i truppen, säger Alf Westerberg.

Även om Simbo inte skulle bli en direkt förstärkning så ser TFF honom som en spelare med stor potential som skulle kunna bli riktigt bra på lite sikt. Han spelar för Motala i helgen och är därmed inte aktuell för matchen mot Gefle.

– Vi räknar med att ha honom spelklar den 14 augusti.

Fler värvningar är möjliga, men i nuläget knappast troliga enligt Westerberg.

Björn Gustavsson
Christian Abrahamsson, Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons