Damerna tog hem en storseger

Trelleborgs HBK:s herrar föll i bortamatchen mot Djurgården med 33–27. Däremot fortsätter damerna att imponera. Segern mot HK Malmö slutade med förkrossande 42–12.
Sport • Publicerad 26 februari 2012
Ida Wilör avlossar skott i segermatchen.
Ida Wilör avlossar skott i segermatchen.Foto:

I tio minuter höll HBK jämna steg, men efter Djurgårdens 6–5-mål så ryckte hemmalaget och i halvtid var ledningen 18–13.

I andra halvlek behöll Djurgården sitt försprång i målprotokollet. Närmare än tre mål – 26–23 med tolv minuter kvar – kom inte HBK.

Bästa målskytt blev Johan Börjesson med sina nio fullträffar.

I och med förlusten ligger HBK kvar på nedflyttningsplats. När fyra matcher återstår har laget fyra poäng upp till en kvalplats.

Bättre gick det då för damlaget som hemma besegrade HK Malmö med hela 42–12.

Därmed befäste tjejerna sin serieledning i division 2 södra.