Chans på femte raka – blev femmålsförlust istället

HBK hade fyra raka vinster när färden gick till Växjö för en fyrapoängsmatch. Trelleborgarna hade chansen att ta kliv i tabellen, men trots ledning i paus åkte HBK på årets första förlust.
Handboll • Publicerad 1 februari 2019
Vinstsviten bruten för HBK, det leder till bistra miner från tränaren Krister Lindgren. Arkivbild.Foto: Tomas Nyberg

Trelleborgs bästa handbollslag har gått som tåget sedan årsskiftet. HBK har vunnit fyra raka matcher och mer än fördubblat sin poängskörd. Under fredagskvällen väntade match mot Växjö.

Det var dock inte HBK:s kväll.

– Går det bra så går det bra och när det inte gör det vet man inte riktigt vad man ska göra. Vi är inte så skarpa i attackerna och blir väldigt sökande, säger HBK:s tränare Krister Lindgren.

Ändå övertygade trelleborgarna till en början och ledde rakt igenom första halvlek. När klockan gick för 30 minuter stod det 12–10 till HBK efter tre mål av Filip Linde.

Den andra halvleken fortsatte med HBK-ledning, sen klev 17-årige Axel Söderqvist in i bilden för smålänningarna. Talangen spelade en avgörande roll för Växjö HF med totalt åtta mål i matchen.

– Vi går i stå första kvarten i andra och klarar inte ut någonting, konstaterar tränaren.

– Med bättre ro och mod hela vägen hade vi rett ut det i andra halvlek, men det blir inte riktigt så. Vi blev lite fega och tyckte livet var jobbigt, fortsätter han.

Knappt tio minuter in i andra halvlek hade Växjö tagit ledningen och efter det släppte hemmalaget aldrig taget. Till slut blev det en femmålsförlust för HBK, istället för femte raka. Resultatet skrevs till 29–24.

Fredrik Zander och Jonathan Roth stod för sex mål var, men det hjälpte alltså föga.

Om en vecka väntar en chans att slicka såren för HBK då laget tar emot H43 Lund hemma i Söderslättshallen. En viktig match då lundensarna ligger en poäng före HBK i tabellen.

– Vår lägstanivå var alldeles för låg, lite synd nu när man klättrat lite i tabellen. Men vi får väl starta en ny svit här från och med nästa fredag, avslutar Krister Lindgren.