Blomqvist skrev på nytt kontrakt med TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Alex Blomqvist följer med TFF upp i allsvenskan.
Foto: Tomas Nyberg
Alex Blomqvist följer med TFF upp i allsvenskan.

Mittbacken Alexander Blomqvist stannar i TFF. 23-åringen har valt att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med klubben och blir därmed en viktig defensiv pusselbit för det nya allsvenska laget.

– Enligt oss var det här jätteviktigt, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Alexander Blomqvist har gjort tre säsonger i följd i superettan. Nästa säsong var han tydlig med att han ville spela i allsvenskan. Frågan var bara i vilken klubb.

Andra allsvenska klubbar har funnits med i bilden, men på fredagen blev Blomqvist klar för TFF, klubben han tillhört de två senaste säsongerna.

– Vi förstår att det har funnits intresse kring honom. Han har gjort det väldigt bra. Vi har byggt vår centrallinje med honom, jag tror han kan ta det ett steg till i allsvenskan, säger Mattias Kronvall.

Vad var det som gjorde att ni kunde ta hem dragkampen om honom?

– Det vet jag inte, det får du fråga honom själv. Dels tror jag att han trivs i klubben. Han känner oss och klubben väl och han har presterat bra hos oss.

Under de gångna två säsongerna har han bara missat tre seriematcher. 23-åringen har sin moderklubb i Simrishamn. Hittills har han gjort ett kort inhopp i allsvenskan med Malmö FF 2013.

Håller han sig skadefri lär det bli betydligt fler allsvenska matcher under 2018.

TFF har den senaste veckan lagt stora resurser på att få behålla två nyckelspelare. I fallet Dino Islamovic gick klubben bet. Däremot har man nu lyckats landa förlängningen med Alexander Blomqvist.

Mycket arbete återstår. Bland annat håller klubben på att sondera terrängen kring ett träningsläger i början av 2018, något som styrelsen ska ha gett sitt godkännande till.

Dessutom jobbar TFF för att få till träningar på dagtid under nästa år. Det som återstår är att komma överens med en del spelare som har jobb att sköta på dagtid.

– Allsvenskan har utvecklats mycket de senaste åren. Det är inte samma allsvenska som vi trillade ur. Vi har att bita i, både på planen och utanför, säger Mattias Kronvall.