Blekt blågult föll på Vångavallen

Fotboll Artikeln publicerades
FC Rosengårds Lotta Schelin gjorde comeback efter skada och spelade 25 minuter i Sveriges anfall.
Foto:Emil Langvad / TT
FC Rosengårds Lotta Schelin gjorde comeback efter skada och spelade 25 minuter i Sveriges anfall.

En hyfsad svensk avslutning räddade något av fotbollskvällen för de 2 157 åskådarna på Vångavallen. Men i stort var det en mycket blek blågul insats i 0–1-matchen mot Kanada.

Sverige–Kanada 0–1 (0–1)

0–1 Janine Beckie (34). Publik:
2 157.

Det svenska damlandslaget har fem dagar kvar av lägret i Trelleborg.

Det är garanterat välbehövliga dagar.

För Sverige visade inte mycket offensiv kvalitet i mötet med Kanada.

Det var först under matchens sista kvart som det hettade till något framför den kanadensiska målvakten. Närmast var Linda Sembrant som nickade en hörna strax utanför.

– Man hade önskat lite till. Det var nära, men inte nära nog, även om hörnan var jäkligt nära, sa anfallaren Lotta Schelin, som gjorde comeback efter skada de sista 25 minuterna:

– Det var perfekt med 25. Gött att ha gjort dem, så man vet att det håller.

Kanada var klart initiativrikast under den första halvleken och tog ledningen i den 34:e minuten efter ett snyggt anfall, som avslutade av Janine Beckie.

– Jag tror inte att någon var nöjd med första halvlek, varken på bänken eller på planen. Det var riktigt trögt. Kanada gjorde det svårt, det såg väldigt trångt ut i mitten vilket gjorde att vi inte ens försökte gå igenom där och då blev det väldigt mycket sidled. När vi väl gick framåt gick det alldeles för fort. Lite chansartat, sa Lotta Schelin:

– Andra kändes betydligt bättre. Regnet hjälpte nog till lite eftersom planen var otroligt studsig och torr.

Förutom hörnan vad saknades för att ni skulle komma till de spetsigare chanserna?

– Jag vet inte. Kanada var bra defensivt. Vi skulle ha chansat lite mer och haft en tydligare vilja och önskan om att spela oss framåt. Vi har pratat mycket om att inte vara rädda för att lägga den lite längre passningen och jobba fast den. Det var ju några gånger vi fick den på kanten och hade inte behövt utmana varje gång utan hade kunnat vända spelet. Vi hade pratat om att vändningarna var viktiga mot ett smalt Kanada.

Landslagsdamerna stannar i Trelleborg tills på tisdag och avslutar med en match mot ett pojklag från Trelleborg.

– Vi känner överlag att vi har det defensiva. Vi vet att vi kan stänga igen. Det handlar om det offensiva spelet. Vi behöver ordna upp så att den offensiva mittfältaren får mer boll. Det kommer att bli tufft när vi möter killar, men vi vet vad vi vill och det är april. Det är långt kvar. Jag är inte orolig, sa Lotta Schelin.

Nilla Fischer utgick skadad i början av den andra halvleken.

– Jag tror inte det ska vara någon fara. Jag har haft lite känning i ryggen. Det var dumt att spela vidare och riskera något i en sådan här match, sa Nilla Fischer.

Är det en gammal skada?

– Det har varit mycket matcher och jag är väl lite trött i kroppen. Jag hoppas att det bara är en reaktion på det, sa Nilla Fischer.