Blandade känslor efter TFF:s seger

Sport Artikeln publicerades

TFF vann med 2-1 och har klättrat upp till en tredjeplats i tabellen. Men tränaren Anders Grimberg är kluven efter matchen.– Jag är glad över segern men också smått förbaskad över att vi underpresterar spelmässigt, säger han.

TFF avslutade med en seger inför sommaruppehållet. Men vägen dit var inte helt enkel. TFF tappade många viktiga chanser och Fredrik Persson fick jobba hårt i det blåvita målet.

– Vi slarvar i passningsspelet och kunde definitivt ha gjort fler mål. För det första har vi flera otroligt enkla bolltapp, för det andra tror jag att värmen slog hårdare mot oss än mot Karlstad. Vi vinner, men vi gör en av våra sämre matcher, säger tränaren Anders Grimberg.

Karlstad befinner sig längst ner i tabellen med nio poäng. I och med gårdagens trepoängare har Trelleborg klivit upp till tredje plats med lika många poäng som tabelltvåan Oddevold.

– Jag trodde att matchbilden skulle se helt annorlunda ut. Jag trodde att vi skulle äga bollen, men det är precis tvärtom. Jag är inte orolig, men laget behöver ännu mer tid att spela ihop sig, säger Anders Grimberg.

Men segern var trots allt TFF:s – och det var de fasta situationerna som avgjorde. Magnus Anderssons frispark i den 26:e minuten satt rakt i mål. När Linus Olsson sedan satte en straff i den 56:e ökade hoppet på läktaren. Karlstad reducerade till 2-1, men mer än så blev det inte, bland annat tack vare målvakten Fredrik Persson som enligt Anders Grimberg gjorde en "kanonmatch".

– Det var skönt att visa upp för hemmapubliken att vi kan vinna, även om det finns mycket vi hade kunnat göra bättre. Karlstad ligger sist i tabellen men de pressade på bra. Jag gjorde en missbedömning och släppte in ett mål, men i övrigt är jag nöjd, säger Fredrik Persson.

Han understryker hur viktig varje match är, och att man inte får underskatta motståndet i division ett södra.

– Alla kan slå alla, oavsett var de befinner sig i tabellen. Det är otroligt jämnt så en enda förlust kan vara avgörande, man har knappt råd att spela oavgjort i den här serien, säger Fredrik Persson.

Ser man tillbaka på den första delen av säsongen finns ett mönster hos TFF. Att spela riktigt bra i vissa matcher, för att sedan tappa i andra.

– Det måste bli mer kontinuitet i spelet. Det kan man bara få genom att spela mycket tillsammans. Till en viss del genom träningarna, men viktigast av allt genom matcherna när det verkligen gäller, det är då man hittar varandra, säger Fredrik Persson.

Nu väntar en elva dagar lång paus för laget innan träningarna drar igång igen. Nästa match för TFF blir den 18 augusti mot Trollhättan.

– Det ska bli väldigt skönt. Det är många trötta hjärnor i laget nu. Det är en stor press på dem att de ska vara uppe i toppen, säger Anders Grimberg.

Inför resten av säsongen hoppas han på att TFF ska ha fått förstärkning.

– Det behövs en bra forward som kan trycka på när det behövs. Flera har ju provspelat med oss, till exempel Freddy Borg. Men just nu vet vi inte hur det kommer bli, säger han.

Linus Olsson drog på sig ett gult kort i gårdagens match, och är avstängd i mötet mot Trollhättan.

UTROPSTECKNET:

Fredrik Persson

TFF:s målvakt gjorde ett bra och viktigt jobb och hyllades av sin tränare efter matchen. Han släppte visserligen in ett mål, men var iskall när Karlstad pressade på för en kvittering.

FRÅGETECKNET:

Kan TFF fortsätta vinna?

TFF har varit svajiga i sitt spel. De har vunnit, men också förlorat. I går tappade de flera målchanser mot Karlstad. Kommer deras spel att räcka hela vägen till en kvalplats?