Benny Mårtensson gör comeback

Sport Artikeln publicerades

Benny Mårtensson återvänder som tränare och han återvänder också till Smygehamn och Östra Torp Gif, som han tränade i mitten av 90-talet.

Benny tränade senast TFF tillsammans med Conny Karlsson. Sedan dess har han dock tagit det lugnt.

– När det var slut i TFF kändes det väldigt skönt att helt komma ifrån fotbollen, även om det var jättehärliga år. Jag har också tagit det lugnt men har hållit igång med lite träning i Skansen. Helt kravlöst men nu kände jag att jag var beredd igen.

Han berättar, att några klubbar hört av sig, när det gäller ny tränare men bestämde sig ganska omgående, när Östra Torp hörde av sig.

– Det ska bli riktigt, riktigt roligt och jag ser redan fram emot nästa säsong.

Han medger att det inte är omöjligt att sonen Robin följer i hans fotspår och Robin spelade senast med Velinge – som ju precis trillat ur division fem.

Benny är otrolig på att hålla igång och för tillfället är han en av tre tränare för Stanstads damlag i innebandy och där dottern Rebecca spelar. Staffanstorp tur och retur fyra gånger i veckan är vad som gäller.

– Det kommer jag att fortsätta med ett tag till, förtydligar han.

Benny har ofta nämnt åren (1994-96) i Torp som speciellt härliga och därför är det väl heller ingen större överraskning att det blir Smygelaget igen som får ta del av hans tjänster. Om det sedan blir ett lag i division fyra eller fem – ja, det får ett spännande kval avgöra och det är möjligt att Benny finns på plats, när Östra Torp inleder kvalspelet uppe i Ovesholm på lördag.

– Det är min avsikt och jag hoppas bara jag hinner med det, avrundar han.

Han hinner också berätta, att han förmodligen inleder i Torp, så han kan leda laget i TA-cupen i månadsskiftet november-december.