Annons

Bengtsson kvar på sjukhus – flyttas till specialistavdelning

Förre TFF-försvararen Rasmus Bengtsson vårdas fortfarande på sjukhus efter sin lungkollaps. Han har förflyttats från Malmö till en specialistavdelning i Lund.
Fotboll • Publicerad 10 april 2018
Malmö FF:s Rasmus Bengtsson (17) under semifinalen i Svenska cupen mellan Östersunds FK och Malmö FF på Jämtkraft Arena.
Malmö FF:s Rasmus Bengtsson (17) under semifinalen i Svenska cupen mellan Östersunds FK och Malmö FF på Jämtkraft Arena.Foto: Robert Henriksson/TT

Det var i förra veckan som Malmö FF gick ut med beskedet att Rasmus Bengtsson drabbats av pneumothorax, även kallat lungkollaps.

Nu meddelar klubben att TFF:s förre mittback fortfarande vårdas på sjukhus – nu på en specialistavdelning i Lund.

Annons

– Rasmus har haft en del bakslag sedan han lades in för sin kollapsade lungsäck. Varje gång dränet har tagits bort så har lungsäcken läckt igen och nytt drän har fått anläggas, säger Pär Herbertsson, lagläkare i Malmö FF, till MFF.se

Det är oklart hur länge Bengtsson kommer behandlas på sjukhus och när han kan vara tillbaka i spel.

– Jag är väldigt tacksam för stödet och kärleken som jag har fått från våra supportrar. Nu vill jag i lugn och ro återhämta mig tillsammans med min familj, säger Rasmus Bengtsson till klubbens hemsida.

Malmö FF möter TFF i ett hett Skånederby på Vångavallen den 13 maj.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons