Annons

Arrangörer hoppas vädret lockar löpsugna till ny löparfest

Förra året startade trelleborgarna Marcus och Petra Ekenstierna Backyard Ultra som blev en stor succé. På fredagen är det premiär för deras nya löparfest – Löparkalaset.
Motion • Publicerad 10 maj 2018
Marcus och Petra Ekenstierna.
Marcus och Petra Ekenstierna.

Tanken från början var att det skulle bli sex lopp på tre dagar. Men torsdagens citysprint blir det inget av. Det var helt enkelt för dåligt intresse för det korta kilometerloppet mitt i centrum.

– Det var tyvärr knappt någon som anmälde sig så vi kände att det inte var lönt, säger Marcus Ekenstierna.

Annons

– Det som var mest synd är att vi skickade ut information till 300 företag, men inte ett enda företag svarade oss, fortsätter han.

Men resterande lopp blir av. På fredagen är det dags för fem- och tiokilometerslopp i Albäckskogen för de vuxna och en kortare sträcka för barn. Start och mål är på Albäcksvallen. Barnens lopp startar klockan fem och motionärernas lopp klockan sex.

På lördagen är det långlopp på Östervångsstadion. Då ska deltagarna springa så långt som möjligt under tre, eller sex timmar. Man kan då även välja att springa i ett lag.

Cirka 60 personer har föranmält sig till fredagens lopp, och cirka 50 till lördagens lopp.

– Men det går bra att efteranmäla sig på plats. Vi hoppas att det fina vädret gör att många väljer att göra det, säger Petra Ekenstierna.

– Många som har anmält sig till lördagens lopp är äldre, och vi vill poängtera att det handlar om att hålla igång, det går bra att gå runt banan om man vill, säger Marcus Ekenstierna.

Paret Ekenstierna har bekostar arrangemanget själva. De hoppas att det på sikt ska locka många.

– Vi kommer back som det ser ut nu. Vi har tagit av våra sparpengar för detta. Men vi ser det som marknadsföring till nästa år, säger Petra Ekenstierna.

Senare i år, den 7 juli, arrangerar paret även ultraloppet, Backyard Ultra, som de startade förra året. Då ska man springa så länge man orkar på en bana som är 6706 meter långt och som ska klaras av på under en timme. Varje timme börjar ett nytt varv och den som kan hålla på längst vinner. Det är bara antalet varv som räknas, inte tiden.

Det har varit stort intresse till det loppet även i år.

Annons

– Vi sålde slut de 200 platserna på 30 timmar, berättar Marcus Ekenstierna.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons