Hon stod öga mot öga med vargen

Skåne Artikeln publicerades

Rose-Marie Hallberg och hennes två retrievrar stod öga mot öga med en varg i parken strax norr om Bräknehus i centrala Skurup.

– Den låg och mumsade på något på grusvägen cirka 30 meter bort. Både jag och hundarna tvärstannade. Vi stod blickstilla och bara tittade på varandra, berättar hon.

Sannolikt bröts förtrollningen när djuret hörde att någon närmade sig platsen från andra hållet. Någon rädsla kände hon inte vid tillfället.

Inte heller hundarna reagerade nämnvärt inför att stå öga mot öga med en förmodad varg.

– Vargen visade ingen rädsla över huvudtaget, men försvann i skogspartiet ner mot E 65, säger hon och pekar mot den hårt trafikerade Europavägen.

Ett par med barnvagn kom längs med stigen från andra hållet och Rose-Marie Hallberg är övertygad om att vargen kände sig trängd och valde att fly fältet.

Helt säker

Hallberg är säker på sin sak: det var en varg hon såg. Djuret beskriver hon som större än hennes båda retrievrar och med ett stort grått huvud.

– Jag berättade det för min son, men han trodde inte på mig. När jag nu hör om vargen i Näsbyholm så är jag än mer övertygad om att det var en varg.

Händelsen inträffade i tisdags i förra veckan i ett rekreationsområde och längs en promenadväg mellan Zimmermans backe och E 65.

Området är populärt och används både under vinter och sommar av friluftsintresserade Skurupsbor. Delar av området är dessutom klassat som naturreservat.

– Jag har blivit opererad i höften och promenerar ofta här med mina hundar för motionen skull. Här är så vackert, så det kommer jag att fortsätta med, säger hon.

Vad vargen mumsade på vet inte Rose-Marie Hallberg. När hon kom fram till platsen där hon först upptäckte djuret fanns inga spår av något bytesdjur.