Annons
Nyheter

Sju bilar skadade i två bränder

Sent på fredagskvällen kom larm om brand i personbil på Näsby i Kristianstad. Men det visade sig vara fler än en bil som skulle brinna.
Kristianstad • Publicerad 9 december 2017
Det hann bara gå en timme mellan det två larmen på Näsby.
Det hann bara gå en timme mellan det två larmen på Näsby.Foto: Jens Christian

SOS Alarm fickuppgift om händelsen vid Tranvägen klockan 23.35. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– Det har brunnit i två bilar och en tredje har fått strålningsskador av de andra två som brunnit, säger Joakim Nilsson, brandförman vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Annons

Personalen släckte och var klar på platsen strax efter midnatt.

– Det fanns ingen spridningsrisk till någon byggnad. Däremot stod det ett antal bilar bredvid som nog också hade brunnit upp om inte vi varit här och gjort något, säger Nilsson.

Senare gick räddningstjänsten ut med att ytterligare en bil skadats på platsen. Ingen person skadades i samband med branden.

Och vid klockan 00.44 kom ytterligare ett larm om en bilbrand på Näsby. Den här gången några hundra meter norr om den första brandplatsen, vid Tvedegårdsvägen. Räddningstjänst och polis åkte till platsen där tre bilar ska ha skadats av branden.

Polisen har ingen misstänkt eller gripen på lördagsmorgonen.

Bilarna stod på två olika parkeringar.
Bilarna stod på två olika parkeringar.Foto: Jens Christian
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons