Annons

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större händelser i området.
Publicerad 6 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Flera bilbränder i Oskarshamn under lördagskvällen. En bil på parkeringen vid korsningen Furuvägen och Åsavägen totalförstörd i en kraftig brand. En stund senare utbröt en ny brand i en carportlänga i Kristineberg.

Det första larmet kom klockan 21.41. Enligt räddningstjänsten var det en bil i en carport som fattat eld. Det ska ha rört sig om en kraftig brand och bilen blev totalförstörd.

Annons

– Det ska ha blivit värmepåverkan på en bil som stod intill men ingen spridning till någonting annat, säger Sabine Hedlund, inre befäl på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Knappt en timme senare larmades räddningstjänsten om ytterligare en brand. Den här gången rörde det sig om en carportlänga vid Ingenjörsvägen/Karlsborgsvägen i Kristineberg. Även den här gången var det en kraftig brand.

– Det är fyra bilar drabbade, och den här gången har det även tagit sig i carporten, säger Sabine Hedlund.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och hade vid 23-tiden släckt ner de öppna lågorna. Då räknade man med eftersläckningsarbete i ytterligare någon timme till.

Det var på lördagskvällen okänt om de båda bränderna har något samband.

– Vi kommer att utreda vad som ligger bakom båda bränderna på de båda adresserna och om där kan finnas något samband, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

Polisen har under morgontimmarna inlett en förundersökning och upprättat en anmälan om grov skadegörelse.

– Det är avspärrat på båda platserna och våra tekniker kommer så fort det svalnat påbörja arbetet, men i nuläget är det oklart hur bränderna har uppstått eller om det finns något samband, säger Anders Olsson, stationsbefäl på Kalmarpolisen.

Man misstänkt för sexuellt ofredande. Polisen kallades till en centralt belägen krog i Kalmar under natten till söndagen då en kvinna ringt in och sagt att hon blivit sexuellt ofredad.

När polisen kommer till den aktuella krogen är mannen, som är i 20-årsåldern, så berusad att han inte går att höra.

Annons

– Detta rör sig om att en kvinna säger sig ha blivit sexuellt ofredad av 20-åringen och han togs med in till polisstationen. Dock var mannens tillstånd sådant att han var alldeles för berusad för att kunna höras. Så nu ligger han och sover ruset av sig innan vi kan göra ett första förhör, säger Anders Olsson, stationsbefäl vid Kalmarpolisen.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons