Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Sju polisbilar kopplades in i jakten på en bil som försökte smita undan från en poliskontroll i Malmö under natten, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen inleddes förföljandet på Hyllievångsvägen vid klockan 02.40, efter att bilen valt att försöka köra ifrån polisen istället för att stanna i kontrollen.

— Han valde fel tidpunkt att vara ute och köra. Vi hade många bilar i området som inte hade något annat att göra så sju polisbilar körde efter honom, säger Peter Martin, vakthavande befäl i polisregion Syd, till Sydsvenskan.

Efter några minuters jakt hoppade tre män ut ur bilen och försökte springa därifrån, men de jagades ikapp och omhändertogs för provtagning. Polisen kommer upprätta anmälningar om drograttfylleri och diverse andra trafikbrott.

Strax efter klockan 22 körde en personbil in i mitträcket på E22 mellan Gualöv och Fjälkinge, i riktning mot Kristianstad.

Enligt Trafikverket begränsades framkomligheten i ett körfält i ungefär en timme, och enligt polisen stängdes vägen av helt mellan Bromölla och Kristianstad i ungefär en kvart, då det skulle genomföras saneringsarbete på platsen.

Inga personskador har rapporterats i samband med olyckan.