Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Man avliden vid brand i Hässleholms kommun. Bilbränder i Trelleborg och Kristianstad.
Publicerad 9 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten larmades om en brand i en byggnad i Tormestorp i Hässleholms kommun sent på måndagskvällen. En man hittades avliden i huset.

Annons

Räddningstjänsten åkte till villan som brann kraftigt och startade rökdykning. Polis och ambulans skickades också till platsen.

Vid midnatt hittades en man som bor i huset avliden, enligt polisen. Räddningstjänsten uppgav då att det fortfarande brann och att villan är så gott som förstörd. Vid 03.30-tiden påbörjades eftersläckning.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

En parkerad personbil började brinna i centrala Trelleborg på natten till tisdagen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Västergatan klockan 00.16. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

Philip Holmgren bor precis i närheten och kunde se bilen från sitt fönster. Han hörde av sig till TA och berättade att han hörde smällar och såg bilen stå i lågor.

– Det skedde relativt snabbt, vilket var en lättnad. Man känner doften av bensin och rök hit, säger han när räddningstjänsten är färdig på platsen.

Tidigt på tisdagsmorgonen ska en personbil ha brunnit på Naturums parkering i Kristianstad.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 05.20. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte branden.

– Troligtvis anlagd. Polis var på plats och de uppgav att bilen har stått där en längre tid. Där stod även två andra bilar som var uppbrända sedan innan, säger Thomas Gerdsson, brandförman vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Och sent på måndagskvällen brann ett ödehus öster om Eslöv. Huset ska ha brunnit kraftigt och räddningstjänsten lät det brinna ner. Även polis var på plats.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons