Annons

Här är nattens händelser i Skåne

E4 avstängd efter olycka. Explosion på balkong i Malmö. Singelolycka i Kristianstad och flera fall av rattfylleri.
Publicerad 30 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

E4 är avstängd i båda riktningar vid Örkelljunga på grund av en trafikolycka som skedde vid tre-tiden på natten.

Annons

– En lastbil har fått sladd och gått över på motsatt sida och krockat med en annan lastbil, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad i olyckan men bärgningsarbetet drar ut på tiden och köerna växer. Det är mycket halt på platsen, enligt polisen.

En första prognos var satt på klockan 05, men denna har flyttats fram först till klockan 07, sedan till klockan 11. Trafikverket uppmanar resande att ta andra vägar om möjligt eller följa vit/blå skyltning från Skånes Fagerhult till Örkelljunga och omvänt.

Sent på tisdagen kom larm om en explosion i Rosengård, Malmö. Något har exploderat på en balkong i ett flerfamiljshus, men ingen ska ha skadats.

– Där är inget splitter, så förmodligen är det en så kallad banger som har smällt på balkongen där, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Nationella bombskyddet kallades till dit och platsen har varit avspärrad under natten i väntan på vidare teknisk undersökning.

En personbil har kört in i vajerräcket på riksväg 21 i höjd med Härlöv, i riktning mot Kristianstad.

Larmet om olyckan kom vid 23.18 på tisdagskvällen. Föraren till personbilen har kört in i vajerräcket och kunde själv inte få loss bilen.

Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, säger vid 23.40 att bilen redan var borta från vägen och att ingen ska vara skadad.

En person är misstänkt för drograttfylla och en annan för rattfylleri. Båda förarna ska ha kontrollerats av Kristianstadspolisen under natten.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons