Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Skottlosssning i Kristianstad och trafikolycka på E65, här är nattens händelser.

Vid klockan 23 på söndagskvällen fick polisen in många samtal från personer som tyckt sig höra skottlossning i området runt Vemmenhögsgatan i Kristianstad.

På plats har polisen hittat tomhylsor men vad som har hänt är oklart.

– Vi har ingen drabbad och ingen gärningsman, säger Peter Martin, vakthavande befäl på polisen.

Polisen har vid 05 inte hittat något som tyder på att det finns skadade.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott eftersom tomhylsorna är upphittade på allmän plats, enligt Martin Larsson, inre befäl på Kristianstadspolisen.

Patruller och hundpatrull har varit ute i området under natten och en teknisk undersökning ska göras av de tomhylsor som hittats.

En explosion har skett i Helsingborg under natten till måndagen, det skriver flera medier, bland annat SVT Nyheter Helsingborg. Ett explosivt föremål hade kastas in på en balkong, det visade sig senare vara en smällare. Ingen person ska ha skadats av händelsen.

En singelolycka skedde på E65 väster om Ystad under natten. Larmet kom vid halv fyra på måndagsmorgonen. Enligt SOS-alarm är det en personbil som kört in i ett sidoräcke efter att ett däck har gått sönder.

Vägen var avstängd mellan Marsvinsholm och Bjärsjö SV i riktning mot Ystad under arbetet med olyckan. Ungefär en timme efter olyckan var räddningstjänsten klara på platsen.

Ingen person har förts till sjukhus med ambulans.