Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt rattfull förare körde ner i å i Knislinge. Balkongbrand i Malmö.

Skåne

En personbil har åkt av en väg i Knislinge och därefter hamnat i Helge å.

Larmet om händelsen kom strax före klockan 01. Samtliga personer i bilen tog sig upp på land, enligt uppgift till SOS Alarm.

– En patrull var i Knislinge i ett annat ärende och får syn på bilen. När bilens förare får syn på polispatrullen gasar han kraftigt och kör nerför en backe, över en huvudled och rakt ner i Helge å, säger Carina Berggren, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Bilen ska delvis ha hamnat i vattnet vid Brogatan.

Mannen som körde, som är i 20-årsåldern, blåste positivt vid polisens test och misstänks för grovt rattfylleri. Han togs med för ytterligare provtagning. I bilen fanns även en kvinna.

Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen. Men ingen person behövde åka med till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Bilen behövde bärgas. Trafikverket satte prognosen för arbetet till klockan 03. Men vid klockan 02.35 meddelade man att det var full framkomlighet på platsen igen.

Strax efter klockan 04 skickades räddningstjänst, ambulans och polis till en balkongbrand i Kirseberg i Malmö. Branden kunde släckas, men det ska ha blivit stora skador på balkongen och på husfasaden samt mindre rök- och sotskador i det närmaste rummet.

Ingen person har skadats, enligt polisen. Brandorsaken är oklar till en början.

Polisen har gjort en anmälan om mordbrand, men ingen person är gripen på lördagsmorgonen.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Sent på fredagskvällen kom larm om en gräsbrand i Skivarp.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid kyrkogården i Skivarp klockan 23.23. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte.

Gräsbranden ska ha varit av mindre omfattning, enligt SOS Alarms händelseinformation.