Annons
Nyheter

Död man hittades i å – man misstänks för mord

En man hittades livlös i Kävlingeån på tisdagseftermiddagen. Polisen misstänker mord.
Kävlinge • Publicerad 16 januari 2018
Polisen utreder ett misstänkt mord i Kävlinge. En man har gripits.
Polisen utreder ett misstänkt mord i Kävlinge. En man har gripits.Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan 16 på tisdagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en plats vid Kävlingeån i utkanten av Kävlinge. En man hade hittats liggande i vattnet vid en brygga, uppger polisen.

Räddningstjänstens personal fick upp mannen ur vattnet och ambulanspersonal påbörjade omedelbart hjärt- och lungräddning. Mannens liv gick dock inte att rädda. Han fördes till sjukhus med ambulans där det senare konstaterades att han avlidit.

Annons

Enligt polisens uppgifter har en man som ska ha befunnit sig på platsen tillsammans med den avlidne hämtats till förhör. Han ska dock inledningsvis inte ha varit misstänkt för något brott.

Men det ändrades senare.

– Han är gripen misstänkt för mord, men har inte kunnat förhöras än eftersom han är för berusad, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd.

Platsen har spärrats av i väntan på vidare utredning och polisens rubricering är inledningsvis mord. Den avlidne mannen var på tisdagskvällen inte identifierad.

Niklas Steuernagel
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons