Annons
Nyheter

Årets företagare i Vellinge utsedd

Årets företagare i Vellinge kommun heter Bo Niklasson, grundare och vd på företaget Chemotechnique Diagnostics.
Vellinge • Publicerad 22 mars 2019
Från vänster Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare på Vellinge kommun, pristagaren Bo Niklasson samt kommunstyrelsens ordförande i Vellinge Carina Wutzler (M).
Från vänster Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare på Vellinge kommun, pristagaren Bo Niklasson samt kommunstyrelsens ordförande i Vellinge Carina Wutzler (M).Foto: Vellinge kommun

Det skriver Vellinge kommun i ett pressmeddelande.

– Jag är jätteglad över det här priset, det är väldigt uppmuntrande att få en sådan bekräftelse på det man gör, säger Bo Niklasson i pressmeddelandet.

Annons

Företaget, som ligger på södra industriområdet i Vellinge, tar fram och producerar produkter för att testa kontaktallergier. I motiveringen står det att Bo Niklasson "visat en exceptionell förmåga att utveckla sitt företag sedan starten 1981. Med stort mod och med en klar förståelse om marknaden har bolaget realiserat sin vision. Företaget präglas också av medvetenhet inom såväl miljö som jämställdhet."

– Det finns en stor bredd i företagen i kommunen och de har en viktig del i kommunens utveckling. Årets val passar väl in på kriterierna för priset. Jag tror inte att alla känner till att vi i Vellinge har ett världsledande företag som tar fram och producerar produkter för att testa kontaktallergier, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) i pressmeddelandet.

Utmärkelsen Årets företagare delades för första gången ut i fjor. Priset är på 10 000 kronor och delas ut på Vellinges näringslivs- och idrottsgala den 9 maj.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons