Annons
Nyheter

Alla tåg var inställda mellan Malmö och Lund

Ett signalfel mellan Malmö och Lund ledde till omfattande störningar i den skånska tågtrafiken. Trafiken mellan Malmö och Lund kom igång först vid 09.00 på torsdagsmorgonen, men det finns risk för följdförseningar under förmiddagen.
Malmö • Publicerad 6 mars 2019 • Uppdaterad 7 mars 2019
arkivbild
arkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Tågtrafiken mellan Malmö och Lund stoppades vid 18.30-tiden på onsdagskvällen. Orsaken var ett signalfel på sträckan. Först satte Trafikverket en prognos till klockan 04.00. Men vid 03.50 kom det ett nytt besked om att även morgontrafiken skulle påverkas.

”Ny prognos på när tågtrafiken kan återupptas är klockan 09:00 torsdagen den 7 mars. Nattens felsökning har medfört att man lokaliserat felet. Reparation pågår. Orsaken är ett kabelfel som genererar ett omfattande signalfel. Tyvärr är det svårt att få tag på tillräckligt många bussar som ersättning för inställda tåg. Om möjligt välj andra resealternativ.” skrev Trafikverket i ett pressmeddelande.

Annons

Skånetrafiken satte in extra personal i Malmö och Lund för att svara på alla frågor. Men det var många stationer som påverkas.

– Det här påverkar hela systemet, inte bara Malmö och Lund. Utan även till exempel Trelleborg och Kristianstad. Det är ett svårt läge just nu, säger Mark Fenzel på Skånetrafikens pressjour tidigt på torsdagsmorgonen.

Vad har ni för rekommendationer till era kunder?

– Det är viktigt att kolla på hemsidan eller i appen hur just din resa påverkas. Man kan inte gå ner till stationen och tro att allting kommer rulla som vanligt. Som sagt, även om det bara låter som att det är mellan Malmö och Lund så skapar det här problem i hela Skåne.

Om man kommer söderifrån, vänder tågen i Hyllie eller Malmö C då?

– Det är samma sak där. Det gäller att kolla det innan man går till stationen. Vi har svårt att flytta tågen, så jag kan inte svara på var de vänder vid alla avgångar.

Vid 9-tiden på torsdagsmorgonen kom trafiken igång igen på sträckan. Enligt Skånetrafiken finns det dock fortsatt risk för följdförseningar och inställda delavgångar en bit in på torsdagen.

Niklas Steuernagel
Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons