Nöje

Det låter helt fruktansvärt

Skivrecensioner Artikeln publicerades
Foto:Press

Imagine Dragons "Evolve"

Interscope/Universal

Amerikanska Imagine Dragons fick, av någon fullständigt oförklarlig anledning, ett jättegenombrott med sitt debutalbum "Night visions" för fem år sedan. Trots enormt svaga låtar, som "Radioactive" och "Demons", blev den Las Vegas-bördiga gruppen ett av världens största band med flera miljarder Spotify-spelningar.

Ännu mer obegripligt är att Dan Reynolds och hans mannar på Wikipedia klassificeras som såväl "indie" som "alternative rock". Om något är Imagine Dragons motsatsen till allt som kan kallas oberoende – från första början har de varit signade till världens största skivbolag och det är svårt att tro att de skriver låtar med något annat uppsåt än att tjäna pengar.

Sedan "Night visions" har bandet hunnit med både ett ännu tråkigare album ("Smoke and mirrors", som ändå gick rakt in som etta på Billboardlistan) och en längre paus. Tyvärr bestämde sig Imagine Dragons för att fortsätta spela tillsammans och nu har det blivit dags för album nummer tre.

Plattan har döpts till "Evolve" för att den, enligt Reynolds, visar på en utveckling för bandet. Det hörs dock inte – i stället låter det, precis som vanligt, som en korsning mellan typ Macklemore & Ryan Lewis och One Republic.

Det vill säga helt fruktansvärt.

Linus Brännström/TT