Nöje

Cher-musikal till Broadway

Musikal Artikeln publicerades
"The Cher show" sätts upp på Broadway.
Foto:Chris Pizzello
"The Cher show" sätts upp på Broadway.

Nu är det officiellt att musikalen om Cher, "The Cher show", kommer till Broadway hösten 2018. Föreställnigen sätts upp på Neil Simon Theatre och kommer att innehålla låtar från sångerskan. I rollen som Cher syns tre skådespelare som kommer att gestalta henne i tre olika åldrar. "Mitt liv som en musikal på Broadway, det är galet, spännande och bisarrt. Men det är antagligen så de flesta ser mitt liv", säger hon i ett uttalande enligt Rolling Stone.

För regin står Jason Moore ("Pitch perfect"), Rick Elise skriver manus och Christopher Gattelli gör koreografin. Enligt New York Times är musikalen mer en varieté än en biografi.

Cher slog igenom på 60-talet som ena halvan av duon Sonny & Cher tillsammans med maken Sonny Bono. Hon gav ut sitt första soloalbum "All I really want to do" 1965 och har sedan dess släppt en lång rad skivor och haft hits som "If I could turn back time", "Just like Jesse James" och "Believe". Förra året hedrades hon med priset Billboard Icon Award på Billboard-galan. (TT)