Kommunen vill sälja Strandbaden

Lokala nyheter Artikeln publicerades

Vellinge kommun planerar att sälja anrika Falsterbo strandbad. "Förvaltningen ska utreda hur en försäljning ska gå till", säger moderata kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman.

Det var vid senaste mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott som det fattades beslut om att se över möjligheterna att sälja fastigheten som rymmer Falsterbo strandbad. Lars-Ingvar Ljungman menar att kommunen inte bör äga den typen av byggnader.

– Den passar inte in i det som är traditionellt kommunalt fastighetsägande. Så därför har vi startat den här processen. Jag tror att det finns en ganska bred politisk enighet för en försäljning, säger han.

Falsterbo strandbad drivs idag som restaurang och nattklubb av företaget WR Event AB. De hyr i sin tur fastigheten av Vellinge kommun. Enligt Lars-Ingvar Ljungman löper hyreskontraktet på ytterligare ett antal år.

– Får vi fastigheten såld så tar den nya ägaren över kontraktet. Vill de bryta det och ha en annan hyresgäst kommer de att få betala ersättning till den nuvarande hyresgästen, säger han.

Hur mycket pengar kommer en eventuell försäljning att ge?

– Det har jag ingen uppfattning om idag. Det är en av sakerna som förvaltningen ska undersöka, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Falsterbo strandbad, som byggdes 1926 totalförstördes i en brand 2006. Vellinge kommun beslutade då att bygga en ny nöjesanläggning för en kostnad på cirka 50 miljoner kronor. Tre år senare kunde nya Strandbaden invigas.