Kultur och Nöjen

Glenn Wish är Palmfestivalens dragplåster

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

Palmfestivalen har nu presenterat ett nytt namn på programmet efter Tove Styrkes avhopp. Årets dragplåster blir Elvisimitatören Glenn Wish.

– Vi har inte kunnat hitta en artist som motsvarar Tove Styrke och passar vår prisklass. Årets dragplåster drar en äldre publik, säger Mia Melander som är ny festivalgeneral för Palmfestivalen.

Programmet har nu uppdaterats på hemsidan. Klockan 20 på lördagskvällen spelar Elvisimitatören Glenn Wish i Stadsparken.

– Vi har naturligtvis letat efter många artister, men det har inte varit lätt att hitta en ersättare till Tove Styrke, säger Ola Svensson, ordförande i festivalkommitténs styrelse.

Hur stor budget har ni haft för att boka årets dragplåster?
– Jag vill inte gå in på det, men det har varit väldigt smalt. Det handlar om att få vår budget att gå ihop. Vi är en ideell förening och kan inte ta för stora risker.

Tidigare år har ni haft artister som Amanda Jenssen, Swingfly och Darin på scen. Behöver ni inte ett starkt namn för att locka besökare?
– Vi känner att vi ändå har mycket att erbjuda besökarna. Dessutom har vi sett att det inte gör särskilt stor skillnad för antalet besökare om vi har en mer eller mindre aktuell artist.

För den yngre publiken verkar det inte finns mycket i programmet?
– Vi valde i år att satsa på barnfestivalen och ta dit en dyrare artist, Zillah. Vi har också en öppen scen och en parkour-grupp. Vi har nästan exakt samma budget som förra året, men problemet är att kostnaderna drar iväg. Vi måste strama åt.

Är Palmfestivalen en festival på nedåtgående?
– Definitivt inte. Vi måste omfördela resurserna bara. Historiskt sett har Palmfestivalen alltid hållit nere kassan.