Insändare

Pausad fiberutbyggnad på fler platser i kommunen

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten är inte nöjd med IP-ONLY.
Foto: Jimmy Larsson
Skribenten är inte nöjd med IP-ONLY.

Angående fiberutbyggnad i Trelleborg som TA skrev om (den 2 oktober).

Att IP-ONLY pausar fiberutbyggnaden är inget nytt, det har detta företag gjort på fler ställen, även i tätorten.

Vi skrev kontrakt med detta företag för snart två år sedan, och var lovade fiber hösten 2017, men fortfarande har inget hänt, och man skyller på olika orsaker hela tiden, oftast att man inväntar tillstånd från markägare med mera. Så vill Trelleborgs kommun att alla i kommunen ska ha tillgång till fiber, bör man kanske med sitt eget bredbandsbolag se till så detta blir gjort, då IP-ONLY inte är seriösa.

KP

Svar direkt: Vi beklagar att du som kund fått en försening, varje projekt som tar längre tid än vi kommunicerat tar vi allvarligt på.

Med detta sagt är vi den aktör som bygger mest av alla aktörer på landsbygden i Sverige. Den tillfälliga pausen som vi genomförde i våras gjorde vi för att ändra arbetssätt för att bättre och effektivare kunna bygga på de unika förhållandena som finns på landsbygden. Detta var ett nödvändigt kvalitetsarbete och vi ser nu en utbyggnad som hela tiden ökar för att nästa år kunna bygga mer än vi någonsin gjort.

Utan mer information är det svårt för mig att svara om förseningarna i just detta fall men vi uppmuntrar alla kunder som upplever problem att kontakta oss direkt.

Niclas Karnhill

presschef på IP-Only