Insändare

Nu är det nog!

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten är trött på alla negativa rykten om den lokala handeln som sprids bland trelleborgarna.
Foto: Tomas Nyberg
Skribenten är trött på alla negativa rykten om den lokala handeln som sprids bland trelleborgarna.

Hej alla trelleborgare jag är näringsidkare i Trelleborg.

Vill bara säga att nu får det vara nog!

Jag tänker på alla rykten som går i staden om vad som händer i city och på Valen, att det är många som stänger. Vad händer i Trelleborg? Ja, det kan man undra!

Nu måste vi trelleborgare stå upp för varandra. Vi är Sveriges näst största hamnstad. Vi är Sveriges sydligaste stad, det heter inte Ystad till Haparanda, ett uttryck som jag personligen är väldigt trött på.

Vi kan inte prata skit om vår egen stad, vi måste vara stolta för det är jag!

Jag förstår inte inte varför vi trelleborgare skall ta upp allt negativt och sedan sprida det. Se möjligheter i stället för vi har verkligen det!

Många påstår att de vet bättre, till exempel om allt det som händer på Valen och i centrum, att det inte går att handla i Trelleborg för det är rent för dyra hyror etc, att det är därför butiker stänger. Jag anser att man skall ta reda på fakta innan man sprider en massa rykten. Men framför allt – var var vi under tiden? Vad gjorde ni för att gynna dessa butiker?

Jag kan säga att om man är uppdaterad så vet man att det finns många tomma lokaler på en massa olika köpcentrum och i andra städer så vi är inte ensamma om detta, vad det beror på kan man ju fundera över!

Sedan jag kom till Trelleborg har fått höra att Trellehulla är en död stad och även en spökstad där det inte finns inte något att göra och inte några butiker, restauranger och så vidare…

Undrar vem som skapar detta, jo det är vi som bor här. Jag undrar bara varför vi nervärderar oss själva? Det är väl inte ok? Jag är verkligen trött på allt detta för vi skall vara stolta över vår stad!

Se bara hur mycket vi bygger så att vi blir fler invånare. Vi har närheten till båtarna, flyget, tåget etc. Det är inte många städer som har det så nu måste vi vara positiva!

Jag brinner personligen verkligen för handeln i Trelleborg och sitter bland annat med cityverksamheten tillsammans med kommunen, fastighetsägare och näringsidkare som verkligen lägger ner energi för att Trelleborg skall blomstra och utvecklas.

Men framförallt så måste vi gynna vår lokala handel och inte bara säga: ”Ja hur länge skall dessa vara kvar innan de stänger?” när någon nyetablering öppnar. Då undrar jag var var vi under tiden?

Det verkar som vi trelleborgare gottar oss när något företag stänger och man kan säga ”Vad var det jag sade?” Hur tänker man?

Ni skall veta att vi som har handel i Trelleborg brinner verkligen för detta och prata inte om den service som ni får från alla näringsidkare, dessutom har vi ett stort utbud gällande handel och företagare i Trelleborg jämfört med andra städer. Detta vet jag med säkerhet eftersom jag har många års erfarenhet gällande handel, service och personligt bemötande.

Trelleborg växer och det måste även vi invånare göra, varför bor man annars kvar?

Vill bara säga detta som en stolt invånare och näringsidkare i Trelleborg.

Så nu är det dags att vakna och vara stolta över vår stad och sluta ta upp allt negativa.

En Trogen trelleborgare