Insändare

Högre skatt är inte vad väljarna i Trelleborg behöver

Insändare Artikeln publicerades

Det blev många stora ord och långa inlägg från inte bara en utan två Socialdemokrater.

Ben Benrabbah får i Trelleborgs Allehanda (den 8 juli) hjälp av partibrodern Anastasios Manetopoulos, vilka båda tydligen känt sig provocerade av rubriken på min insändare Trelleborgsalliansen betyder ett stort lyft för hela Trelleborg (3 juli). 
Och trots de många orden inte ett enda ord om det som min insändare egentligen handlade om nämligen Socialdemokraternas enda åtgärd efter finanskrisen och mitt i den stora efterfrågekrisen nämligen att skatterna ska höjas. Och detta trots att vårt land ligger på plats 26 av EU:s 27 länder när det gäller hårt skattetryck på medborgarna. Och trots att alla vet att höjda skatter bara hindrar utveckling och innovation och tvingar fler att leva på bidrag. En minst sagt märkvärdig inställning.

Visst är det också typiskt att med gammal klasskampsretorik bortse från stora opinionsundersökningar och annat statistiskt material som klart visar vilka framsteg som Trelleborgs kommun gjort under Trelleborgsalliansens ledning, bara för att de presenteras i tidskriften Fokus som ägs av näringslivet. Man nästan häpnar. Året är faktiskt 2009. Eller är det samverkan med Lars Ohly i det rödgröna experimentet som smittar?

En sak ska klargöras. Kanske är det så att det ligger nära till för Socialdemokrater att tala om megafoner för ledningen, men i mitt fall stämmer det inte. Jag har skrivit många insändare i TA, alltid under mitt eget namn, men fann att det i detta fall var lämpligt att sätta ett litet M efter namnet. Att skylla mig för att vara en megafon är därför nästintill oförskämt.

En synpunkt jag däremot verkligen delar med skribenterna är att det ska bli väldigt intressant att träffa väljarna i nästa valrörelse. Där får de möjlighet att åter rösta för ett tydligt alternativ för en fortsatt utveckling av kommunen i form av en borgerlig Trelleborgsallians ledning. Vad annat kommer att erbjudas väljarna? Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna?