Feature

Matpanelen
Katja Jakobson, ägare Café Smyge, Beddingestrand:1. När jag var barn åt vi alltid laxpudding hos mormor på långfredagen. Puddingen har jag skippat men laxen kvarstår. Ugnsbakad på grov saltbädd och tillsammans med romsås, pressad potatis och sparris. Dagen efter är det påsklammet som får spela huvudrollen, späckad med vitlök och rosmarin. 2. Jag har ingen särskild påskdryck faktiskt, det är ju egentligen samma drycker som till julbordet: must eller öl och en liten nubbe till för den som vill.3. Ramslök! Jag älskar ramslök och tycker det är fantastiskt att en sådan delikatess går att plocka i det vilda. Jag gör pesto på ramslök, använder den till en soppa eller gör en paj.Foto: Sara Johari. arkiv
Foto:

Detta innehåll är exklusivt för dig som är prenumerant

Läs alla nyheter i en månad för endast en krona*

  • E-tidningen - papperstidningen digitalt i din dator, läsplatta och mobil
  • Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
  • Dela kontot med hela familjen
*Därefter 159kr/mån utan bindningstid